John Lewis schrapt pakweg 1500 banen op zijn hoofdkantoor. Dat meldt Bloomberg. Eerder kwamen ruim 1300 banen op de tocht te staan bij het Britse warenhuis, door de sluiting van acht filialen. 

Met het schrappen van 1500 banen zegt John Lewis zo’n 50 miljoen pond (ongeveer 55 miljoen euro) te besparen. Met een totale besparing van 300 miljoen pond per jaar hoopt het bedrijf vóór 2025 weer winstgevend te zijn. Onder meer financieel directeur Patrick Lewis verlaat het bedrijf na 26 jaar. Hij wordt vervangen door Berangere Michel, die momenteel head of customerservice bij het warenhuis is. 

Net als in veel andere landen heeft ook de retailsector in Groot-Brittannië zwaar te lijden onder de coronacrisis. Volgens het Centre for Retail Research gingen er al 125 duizend banen in de retail verloren in de eerste acht maanden van dit jaar. Sinds donderdag bevindt Groot-Brittanië zich opnieuw in een lockdown die ten minste vier weken gaat duren, waarbij alle niet-noodzakelijke winkels verplicht gesloten zijn.