Minder pintransacties maar hogere omzet in oktober

Nederlanders pinden minder afgelopen oktober, maar het bedrag per pintransactie lag hoger dan dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Betaalvereniging Nederland. 

Gemiddeld werd er zo'n vijf procent minder gepind in ons land dan in oktober 2019. In september waren er juist nog 9,3 procent meer pinbetalingen dan het jaar ervoor. Hoewel het aantal pintransacties in oktober daalde, nam de omzet in totaal toe met zeven procent naar ongeveer elf miljard euro. In september lag de omzet zelfs 17,2 procent hoger dan een jaar eerder. April dit jaar had de sterkste daling in het aantal pinbetalingen: 10,3 procent minder dan in 2019. Ook de omzet via pin daalde in die maand met 7,1 procent. 

Van alle pintransacties aan de kassa is verder 85 procent contactloos. Vijftien procent wordt gedaan via een smartphone, smart watch of 'wearable'. De dagen met de meeste pintransacties zijn vrijdag en zaterdag. De rustigste dagen zijn zondag en maandag. De meeste pintransacties worden daarnaast gedaan rond lunchtijd en tussen 14.30 en 17.30 uur. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!