Big Bazar: 'Aankondiging van rechtszaak FNV verbaast ons'

Big Bazar: 'Aankondiging van rechtszaak FNV verbaast ons'

De aankondiging van vakbond FNV om naar de rechter te stappen, verbaast Big Bazar. De discountformule van moederbedrijf Mirage Retail Group heeft naar eigen zeggen meerdere keren met de vakbond om de tafel gezeten om de nieuwe arbeidsvoorwaarden goed te regelen. Dat laat ceo Hans Danhof weten in een schriftelijke reactie. 

Volgens Danhof is Big Bazar sinds eind 2019 - 'ver voor corona' - bezig met het vernieuwen van zijn arbeidsvoorwaardenstructuur. Die nieuwe cao-voorwaarden gingen per 1 december in en medewerkers die op dat moment al in dienst waren, konden in overleg een compensatieregeling krijgen. "Voor die individuele compensatieregeling heeft een aantal medewerkers advies ingewonnen bij de FNV", vertelt Danhof, met als resultaat dat de vakbond opheldering heeft gevraagd over de nieuwe arbeidsvoorwaardenstructuur. 

Big Bazar zou sinds juni dit jaar 'op bestuurlijk niveau' in gesprek zijn met de FNV over de individuele compensatieregeling. "Met de betrokken medewerkers is een overeenstemming bereikt", aldus Danhof. "Daarmee waren wij in de veronderstelling dat de situatie voor alle betrokkenen naar tevredenheid was afgerond. Dat de FNV vervolgens aankondigt naar de rechter te stappen, verbaast ons." De discouner zou de vakbond weer opnieuw aan tafel hebben gevraagd om het verschil van inzicht te bespreken. 

De FNV kondigde aan naar de rechter te stappen omdat de directie van Big Bazar toeslagen zou hebben geschrapt bij winkelmedewerkers van de retailer. De vakbond stelt dat Mirage Retail Group in totaal zo'n 750 duizend euro van zijn personeel zou hebben 'afgepakt'.

Reacties 1


Machiel R 9 nov, 17:41

Als het klopt wat Big Bazar zegt zou dat wel een erg slechte move van de FNV zijn. Als FNV zijnde moet je toch eerst aangeven dat er problemen zijn voor je zoiets in de media gooit. Ik ben erg benieuwd wie hier niet de waarheid spreekt.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!