'Sterke daling faillissementen in oktober'

Het aantal faillissementen is gedaald, blijkt uit cijfers van het CBS. In oktober bereikte het aantal bedrijven dat op de fles ging zelfs het laagste niveau sinds augustus 1999.

Voor zittingsdagen gecorrigeerd zijn er in oktober twaalf bedrijven minder failliet verklaard dan in september. Ook in de detailhandel gingen minder bedrijven failliet. Waar in september het doek viel voor 23 retailers (niet gecorrigeerd voor zittingsdagen), waren dat er in oktober ‘slechts’ elf. De daling hangt waarschijnlijk samen met de financiële steun die veel ondernemers van de overheid ontvangen, als gevolg van de coronacrisis.

Reactie INretail 
Hoewel het CBS minder faillissementen constateert dan in september, maken veel ondernemers in de retail zich grote zorgen. Dat zegt brancheorganisatie INretail. In de week van 2 tot en met 8 november werd in dertien grotere binnensteden gemiddeld 52 procent minder bezoekers genoteerd dan in diezelfde week vorig jaar. De omzet viel 46 procent lager uit, blijkt uit cijfers van INretail. Amsterdam noteerde zelfs bijna 70 procent minder bezoekers in de binnenstad en een omzetdaling van 65 procent. 

“Ondernemers in de binnenstad ervaren enorme druk, ook mentaal, en smachten naar meer omzet”, aldus een woordvoerder van de brancheorganisatie. Door de pandemie verwachten retailers ook in aanloop naar de feestdagen veel omzet te verliezen. Volgens INretail organiseert 35 procent van de ondernemers geen activiteiten rondom koopjesfestijn Black Friday vanwege de crisis. 

Zie ook: Black Friday in coronatijd, kan dat wel?
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!