Action heeft boven verwachting gepresteerd tijdens de coronacrisis. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die grootaandeelhouder 3i donderdag publiceerde.

Het afgelopen halfjaar (eindigend op 30 september) draaide Action een omzet van 579 miljoen euro. In dezelfde periode in 2019 was de omzet nog 509 miljoen euro. In oktober 2020 steeg de omzet verder naar 608 miljoen euro. 

Door de coronacrisis kon de discounter niet zoveel winkels openen als aanvankelijk gepland. Tot en met oktober dit jaar werden er 115 nieuwe vestigingen geopend, waarvan ook de eerste vijf in Tsjechië. Ook zouden dit najaar de eerste filialen in Italië open gaan, maar dat is uitgesteld naar het eerste halfjaar van 2021. 

Moederbedrijf 3i heeft 52 procent van de aandelen van Action in handen. De waarde van de discountformule wordt nu geschat op 4,8 miljard euro, waar dat in maart 2020 nog 4,1 miljard euro was. Eerder deze week werd al bekendgemaakt dat ook andere discounters als Zeeman en Big Bazar profiteren van de coronacrisis.