McGregor sluit meerdere eigen winkels door coronacrisis

McGregor sluit meerdere eigen brandstores. Het kledingmerk gaat grotendeels online, in de outlets en via zijn multibrandpartners verder. Dat laat cco Coen Gehring weten aan RetailNews. "Van een faillissement is absoluut geen sprake."

De koerswijziging is het gevolg van de coronacrisis. "De kosten van deze winkels drukken zwaar op onze startup-organisatie. Het uitzicht op herstel van normale traffic naar die - van toerisme afhankelijke - winkels is ver weg", vertelt Gehring. Het sluiten van de winkels leek daarom de enige 'verantwoorde optie' om de crisis het hoofd te bieden.

McGregor heeft onder meer winkels in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam (pop-up) en Antwerpen. "De pop-upwinkel in Rotterdam is niet verder verlengd. Voor Amsterdam en Den Haag is het contract met de verhuurder afgekocht en de winkel in de hoofdstad is nu al volledig gesloten", licht Gehring toe. Den Haag is nog tot het einde van het jaar open en sluit dan ook daar. De vestiging in Breda, die gerund wordt door een franchiser, is nog open. McGregor gaat vooralsnog ook door met de Belgische winkels in Hasselt en Antwerpen, al zijn de winkels dicht door de lockdown bij onze zuiderburen. Alleen de pop-up in Gent is dicht.  "We wilden koste wat het kost niet de faillissementsroute bewandelen. Dat vinden we niet eerlijk tegenover de verhuurders en het is niet de insteek geweest waarmee we het merk opnieuw in de markt hebben gezet vorig jaar."

McGregor legt nu met name de focus op zijn webshop, de multibrandstores en zijn outletwinkels (in Bataviastad en Maasmechelen). Daar gaat het verder met 'de relaunch' van het merk. "Mocht over twee jaar de coronacrisis achter de rug zijn, dan sluit ik niet uit dat we weer winkels gaan openen. De strategie is in die zin niet gewijzigd."

Sinds vorig jaar werkt McGregor aan een comeback. Het kledingmerk ging in 2017 voor de tweede keer in korte tijd failliet en de merkrechten - toen nog in handen van de Doniger Fashion Group - werden verkocht aan Fred Gehring en Ludo Onnink. Het bedrijf krijgt financiële steun van DM Equity Partners, de investeringsmaatschappij van Ben Mandemakers en Rob ten Heggeler. RetailTrends sprak eerder met Coen Gehring en Onnink. “Volgend jaar zal een jaar zijn dat er nog wat geld bij moet, maar in 2021 hopen we wel uit de verliezen te raken en een plus te schrijven", vertelde Onnink destijds

Reacties 2


Joost Kriek 13 nov, 11:34

Lijkt me een verstandige strategie, de doelgroep van het merk is afgelopen half jaar meer online gaan winkelen en niks wijst er op dat ze meer bezoek gaan krijgen in winkels.


Dieter Wouters 14 nov, 23:50

Gelukkig blijft Breda open 👍🏻👍🏻

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!