Klanten kunnen met 'blokjes' mede-eigenaar worden van Blokker

Klanten kunnen met 'blokjes' mede-eigenaar worden van Blokker

Particulieren kunnen binnenkort mede-eigenaar worden van Blokker. De winkelketen wil het mogelijk maken dat klanten bij elke aankoop een percentage van het aandelenkapitaal in bezit krijgen.

Ceo Michiel Witteveen van moederbedrijf Mirage Retail Group zegt dat tegen het FD. Het plan heet 'Blokjes Blokker' en wordt eind deze maand gepresenteerd. Blokker werkt samen met het Amsterdamse fintechbedrijf Bits of Stock, dat een platform ontwikkelt voor loyaliteitsprogramma's van retailers.

Het bijzondere is dat klanten fractionele aandelen kunnen bemachtigen in bedrijven. Fractionele aandelen zijn volgens het FD vooral in de VS populair onder een steeds groter wordende groep particulieren, die sinds de coronapandemie begon met beleggen. Witteveen zei vorig jaar dat hij plannen heeft om Blokker naar de beurs te brengen. Een woordvoerder meldt dat 'Blokjes Blokker' daar los van staat. Er zou hier geen sprake zijn van een belegging, maar van een loyaliteitsprogramma waarmee klanten 'kunnen sparen' voor certificaten van aandelen.

Reacties 7


Frits Vries 19 nov, 10:13

Sterven na dood.
Blokjes blokker zijn niks waard en worden ze ook niet meer.


Theo Somewhere 19 nov, 10:30

Herhaling van het AH klantenfonds uit 2003 ?????


Jaap Hendrick 19 nov, 10:33

Och och, mijnheer. De Vries ik zal hier maar geen commentaar op geven.


Hans V Hirtum 19 nov, 11:10

Klanten willen alleen maar een goede prijs!! Op aandelen zit de gewone man niet op te wachten. Ben bij 2 action winkels geweest bij beide winkels in de rij!! Denk eens aan een Chinees die vinden het wiel nooit uit!!


Frederik D 19 nov, 13:36

Ik vind het een mooi initiatief. De aandeeltjes zijn natuurlijk nu nog niet veel waard maar zeggen ze niet altijd 'buy the red, sell the green' .... als blokker straks winstgevend gaat worden en het wordt verkocht (who knows) dan heb je toch echt wel een mooie cent in handen ...
Daarnaast: mensen sparen nu tegenwoordig nauwelijks, dus is dit een leuke vorm om toch een lange termijn investering te doen. Die ook nog eens risico vrij is want je hoeft je eigen geld er niet in te stoppen. Ik zeg...briljant.


ikke weet het 20 nov, 15:35

ik koop nog liever aandelen V &D dan weet ik het zeker dat ze niets waard zijn.

misschien weer een mooie manier om zijn zakken te vullen en dan de boel te laten klappen ??

Kijk maar naar Mega world


R dB 21 nov, 09:10

Bodemloze put, mijn advies, niet doen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!