Particulieren kunnen binnenkort mede-eigenaar worden van Blokker. De winkelketen wil het mogelijk maken dat klanten bij elke aankoop een percentage van het aandelenkapitaal in bezit krijgen.

Ceo Michiel Witteveen van moederbedrijf Mirage Retail Group zegt dat tegen het FD. Het plan heet 'Blokjes Blokker' en wordt eind deze maand gepresenteerd. Blokker werkt samen met het Amsterdamse fintechbedrijf Bits of Stock, dat een platform ontwikkelt voor loyaliteitsprogramma's van retailers.

Het bijzondere is dat klanten fractionele aandelen kunnen bemachtigen in bedrijven. Fractionele aandelen zijn volgens het FD vooral in de VS populair onder een steeds groter wordende groep particulieren, die sinds de coronapandemie begon met beleggen. Witteveen zei vorig jaar dat hij plannen heeft om Blokker naar de beurs te brengen. Een woordvoerder meldt dat 'Blokjes Blokker' daar los van staat. Er zou hier geen sprake zijn van een belegging, maar van een loyaliteitsprogramma waarmee klanten 'kunnen sparen' voor certificaten van aandelen.