'Supermarkt mag in 2024 geen sigaretten meer verkopen'

'Supermarkt mag in 2024 geen sigaretten meer verkopen'

Supermarkten mogen vanaf 2024 geen sigaretten meer verkopen. Dat melden Haagse bronnen aan RTL Nieuws. De verkoop van rookwaar is over drie jaar alleen nog toegestaan bij tankstations en tabaksspeciaalzaken.

Het voorstel komt volgens de bronnen van staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid en is onderdeel van het zogeheten preventieakkoord. Blokhuis heeft de afgelopen maanden overleg gevoerd met de tankstations en levensmiddelenbranche over het terugdringen van het aantal verkooppunten voor rookwaar. Hij zal de maatregel naar verluidt vrijdag aandragen in de ministerraad. 

Sinds dit jaar worden sigaretten verplicht in neutrale verpakkingen verkocht en mag rookwaar niet meer in het zicht liggen bij supermarkten. Vanaf volgend jaar geldt deze maatregel ook voor andere verkooppunten. Zo hoopt Blokhuis in 2040 een ‘rookvrije generatie’ te bereiken, waarbij minder dan vijf procent van de Nederlanders boven de leeftijd van 18 rookt. Onder de jongeren en zwangere vrouwen rookt dan helemaal niemand meer, is het doel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!