Detailhandel moet bij drukte ingrijpen

Detailhandel moet bij drukte ingrijpen

Winkeliers moeten ingrijpen bij drukte in de winkelstraat, eventueel ondersteund door boa’s of de politie. Daarover hebben de detailhandel en het kabinet deze week afspraken gemaakt.

Het kabinet wil dat het toezicht in winkelgebieden op naleving van de coronaregels wordt verscherpt, ‘zeker in de drukke decembermaand’. Minister Wiebes, staatssecretaris Keijzer (beiden Economische Zaken) en minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid zijn daarom rond de tafel gegaan met werkgeversorganisatie VNO-NCW, MKB-Nederland en de brancheorganisaties. 

Afgesproken is dat de detailhandel een private toezichthouder aanstelt om ervoor te zorgen dat winkelbezoekers en -medewerkers de coronamaatregelen naleven. Als de regels niet worden nageleefd, kan de toezichthouder een beroep doen op de lokale overheid die boa’s of de politie in kan zetten.  

Supermarkten
Tijdens de persconferentie dinsdagavond wees premier Mark Rutte supermarkten er ook op dat ze het naleven van de maatregelen door klanten beter moeten handhaven. Brancheorganisatie CBL reageerde verbaasd op die oproep. Directeur Marc Jansen zegt dat de supermarktbranche vorige week juist complimenten kreeg van het kabinet voor de doorgevoerde maatregelen. "En dat herkenden we wel, want we hebben de touwtjes vanaf augustus weer strakker aangehaald."

Reacties 5


Joost Kriek 20 nov, 17:52

Winkeliers worden dus op kosten gejaagd om beveiligers in te gaan huren. Zitten mode en schoenenwinkels nu echt op te wachten.


R dB 21 nov, 09:01

Uiteraard draait weer de retail hiervoor op, nog meer kosten en het gaat al zo goed, dus niet, dankzij Inretail, MKB en VWO, al eerder over gesproken dat er vraagtekens gezet moeten worden voor wie deze organisaties er trouwens zijn, de werkgevers of de overheid.
Ze hebben een aantal maanden geleden hun ziel aan de duivel verkocht door hun eigen achterban af te branden bij de overheid over het handhaven van de maatregelen in de winkels.
Ik moet dus als manager iemand in mijn winkel hebben lopen die mij, mijn medewerkers of klanten aangeven als zij zich niet aan de anderhalve meter houden, of even de muilkorf afzetten omdat wij geen 8,5 uur aaneengesloten dat ding kunnen dragen en verse zuurstof moeten happen, zijn we gek aan het worden.
De klant is geen koning meer maar een wandelende besmettingsbron, die wij heel snel de winkel uit moeten sturen.
Faillisementsgolf in het voorjaar 2021 waar afgelopen week over gesproken werd, reken maar dat daar de helft van de retail bij zit.
Hopen dat er genoeg geld is na de 5,1 miljard in de bodemloze KLM put om al die WW uitkeringen te betalen.


rene devries 21 nov, 12:59

overigens is het al tijden niet druk in de straten als de kalverstraat en nieuwendijk
ik kan het weten want heb twee winkels daar.
denk dat de gemiddelde winkelstraat buiten het centrum drukker is


Frits Mulder 21 nov, 19:50

We zijn toch echt de pineut aan het worden,
Wij moeten zorgen voor de veiligheid van onze klanten, we werken hier hard aan en komen s’avonds thuis en zien de voorzitter van de veiligheidsregio’s doodleuk melden dat we zoveel mogelijk online moeten gaan kopen.
En dan over een tijdje huilen dat hij zoveel leegstand heeft in z’n gemeente.
Echt droevig.


S.I.Fallor BoraBora 24 nov, 16:45

Totaal gespeend van de realiteit, nog los van de vraag wie de boete krijgt als het niet volgens het boekje verloopt.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!