Galeries Lafayette: helft minder omzet door coronacrisis

Galeries Lafayette: helft minder omzet door coronacrisis

Galeries Lafayette verwacht dit jaar een halvering van de omzet door de coronacrisis. Dat vertelt topman Nicolas Houzé in een interview met de Franse radiozender BFM Business radio. Het warenhuis vroeg in juni al om financiële steun van de Franse overheid.

Ceo Houzé vreest dat het aantal buitenlandse toeristen in de grote Franse steden niet eerder dan 2024 terug op het oude niveau is. Die groep is goed voor zestig procent van de omzet van Galerie Lafayette’s Hausmann-flagshipstore in het hart van Parijs. “Zowel 2020 als 2021 worden moeilijke jaren voor ons. We hopen in 2022 weer break-even te draaien”, aldus de topman. 

Franse ondernemers moeten hun winkels voor de tweede keer dit jaar verplicht sluiten, door de lockdown die momenteel van kracht is. Eerder deze week riep de Franse regering grote retailers op om de aanbiedingen rondom Black Friday uit te stellen, omdat kleine winkeliers zich zorgen maken over de concurrentie van partijen zoals Amazon. Zowel Amazon als Galeries Lafayette zeggen gehoor te geven aan dit verzoek. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!