De deal tussen Fnac Darty en Mirage over de verkoop van BCC is beklonken. Het moederbedrijf van Blokker en Intertoys heeft daarmee de elektronicaketen volledig in handen gekregen.

Mirage zegt BCC te zien als een sterk Nederlands elektronicamerk en ziet een groot potentieel voor verdere groei. Alle 1345 medewerkers en zestig winkels gaan verder onder de nieuwe eigenaar. De overname is volgens BCC-ceo Herman Bramer een goede stap. “Op veel fronten vullen BCC en Mirage elkaar goed aan."

Verkoper Fnac Darty laat weten er vertrouwen in te hebben dat BCC succesvol kan zijn onder Mirage, het bedrijf van Michiel Witteveen. De Fransen wijzen op de ‘uitgebreide ervaring’ die Mirage heeft in turnaroundstrategieën op de Nederlandse retailmarkt.

Eind september werd duidelijk dat het moederbedrijf van Blokker BCC wilde overnemen. Vorige maand keurde de ACM de deal goed. Witteveen ziet de Nederlandse elektronicaformule als een mooie aanvulling op Blokker, Intertoys en Big Bazar. “Ik denk dat wij aan de achterkant van het bedrijf veel synergie kunnen vinden.”

BCC heeft nu zestig winkels en dat zullen er eerder meer dan minder worden, volgens Witteveen. Fnac Darty was al een tijdje op zoek naar een koper voor de keten.