Deen: sta rond kerst verkoop alcohol toe na 20.00 uur

Om de drukte goed te kunnen spreiden, pleit supermarktketen Deen voor opschorting van het alcoholverkoopverbod voor de kerstdagen. Alleen als er ook na 20.00 uur alcohol mag worden verkocht, zegt Deen de winkels tot 22.00 uur te kunnen openen.

"Ons doel is dat onze klanten in één keer al hun kerstboodschappen kunnen doen", zegt algemeen directeur Leendert van Eck. "Dit kan alleen als we ook tot 22.00 uur alcohol mogen verkopen, want dan hoeven onze klanten niet extra naar de winkel te komen als ze alcohol willen kopen." Als de overheid blijft vasthouden aan 20.00 uur zal Deen net als nu ook van 21 tot en met 23 december de deuren op dat tijdstip sluiten. Deen heeft geen zin in discussies met klanten. Eerder pleitte brancheorganisatie CBL al voor opschorting van het alcholverkoopverbod.

Anders dan andere jaren wil Deen zowel op eerste als tweede kerstdag van 10.00 tot 16.00 uur open. Enkele gemeenten staan dat niet toe. Van Eck hoopt dat zij, gezien de bijzondere omstandigheden, alsnog overstag gaan.

 

 

Reacties 1


Robert Frederik 1 dec, 23:45

Goed voorstel. Minder beweging over straat en OV en in de winkels.
Deze regeling was volgens mij ingevoerd omdat de horeca om 20:00 uur dicht moest, en men massaal naar supermarkten gingen om te voldoen aan de alcoholbehoefte. Aangezien de horeca volledig dicht is, en er geen massa verplaatsing plaatsvindt naar supermarkten na sluitingstijd van horeca -want die is gesloten- lijkt mij het meest logisch deze regel af te schaffen en gewone alcohol verkoop tot sluitingstijd van supermarkten.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!