Google voorspelt verlanglijstjes op basis van zoektrends

Google heeft een lijst gepresenteerd met de meest populaire cadeautjes voor deze feestdagen, samengesteld met behulp van kunstmatige intelligentie. Met de zogenoemde Shopping Gift Guide wil het bedrijf Amerikanen helpen het verlanglijstje van hun vrienden of familie te voorspellen.

Het techbedrijf heeft de afgelopen maanden bijgehouden welke producten trending waren in de Verenigde Staten en voorspelt aan de hand daarvan welke cadeautjes in december het meest gewild zijn. Google heeft zijn bevindingen verwerkt in verlanglijstjes voor verschillende personen, zoals de 'techie’, de 'gamer’ of de ‘wellness guru’. 

Nadat je een cadeautje hebt geselecteerd, vindt Google de aanbieder met de beste prijs en de openingstijden van de dichtstbijzijnde (fysieke) verkoper. In oktober lanceerde het bedrijf in de VS een functie waarmee gebruikers kunnen zien of de prijs van een aangeboden product relatief hoog, gemiddeld of juist laag is.


 

Reacties 2


Ger Boer 3 dec, 12:04

Ik vind dit gevaarlijk worden , die internet reuzen gebruiken de algoritmes om zo ook passende reclame voor jou te voorzien . Ik blijf liever anoniem je wordt zo onbewust beïnvloed . Ze krijgen veel te veel macht die internet reuzen.


David Alkmaar 3 dec, 12:13

Kennis is macht

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!