Lidl bouwt eerste energie- en CO2-neutrale supermarkt in Almere

Lidl is deze week gestart met de bouw van een energie- en CO2-neutrale supermarkt in Almere Oosterwold. Volgens Lidl gaat het om de eerste energie- en CO2-neutrale en daarmee 'de meest duurzame' supermarkt van Nederland.

Het ‘Lidl Zero filiaal 2.0’ in Almere opent juni volgend jaar zijn deuren. Door een CO2-neutraal ontwerp, het gebruik van duurzame materialen en het ‘innovatief koppelen’ van klimaattechniek, productkoeling en zonnepanelen is de energierekening van de supermarkt straks nul euro, aldus Lidl. 

De nieuwe supermarkt is grotendeels van hout en heeft een winkeloppervlak van 1400 vierkante meter. De oude poloshirts van Lidl-werknemers worden hergebruikt als isolatiemateriaal. In samenwerking met Stadsboerderij Almere worden op het buitenterrein verschillende gewassen aangeplant, met als doel om CO2 uit de lucht op te nemen. Daarmee wil het bedrijf de uitstoot die bij de bouw vrijkomt compenseren. 

Ruim een jaar geleden opende het eerste ‘Lidl Zero’-filiaal in Woerden, een winkel die ‘0 op de energiemeter’ heeft. De supermarkt in Almere is daarnaast ook CO2-neutraal ontworpen. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!