EssilorLuxottica wil onder overname GrandVision uit komen

EssilorLuxottica wil onder overname GrandVision uit komen

Het Frans-Italiaanse brillenconcern EssilorLuxottica probeert onder de overname van GrandVision uit te komen. Het bedrijf zou zich zorgen maken over hoe de Pearle- en Eye Wish-moeder uit de coronacrisis komt. Dat meldt persbureau Bloomberg. 

Daarnaast stelt EssilorLuxottica dat de overname van het concern nu minder interessant is, omdat het bedrijf een toename ziet in onlineverkopen, waardoor de fysieke winkels minder nodig zijn.

Eerder startte het brillenconcern al een rechtszaak omdat het vond dat GrandVision meer inzicht moest geven over het beleid dat gevoerd werd tijdens de coronacrisis. De voorzieningenrechter gaf Essilor-Luxottica echter geen gelijk. 

Om onder de overname uit te komen, heeft het bedrijf meerdere opties. Eén daarvan is de overnameovereenkomst opzeggen. Met nieuwe onderhandelingen de overnameprijs reduceren behoort ook tot de mogelijkheden. Ziet EssilorLuxottica af van de koop, dan moet het GrandVision een zogeheten breakup fee betalen van 400 miljoen euro. De Europese Commissie heeft tot dusver de overname nog niet goedgekeurd. 

EssilorLuxottica nam in juli vorig jaar het belang van 76 procent van investeerder HAL in GrandVision over voor 5,5 miljard euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!