Fastfoodketen Foodmaker komt met maaltijdboxen

Het Belgische fastfoodconcept Foodmaker doet een tweede poging in Nederland. Doordat de restaurants gesloten zijn, start het bedrijf met de landelijke bezorging van maaltijdboxen. Dat bericht het FD.

Foodmaker was bezig met een internationale uitrol, toen corona in maart uitbrak en negentig procent van de omzet wegviel. "We dachten: hieraan gaan we financieel dood: de restaurants zijn dicht, centrale keuken is dicht en de saladebars zijn dicht." Nu de klant niet naar Foodmaker kan, komt het bedrijf met het concept Vedge Bags naar de consument toe. "Gezonde maaltijdboxen, kant-en-klaar bereid of met verse groente uit eigen biovelden", aldus eigenaar Lieven Vanlommel.

Met de maaltijdbezorging houdt het bedrijf momenteel zijn hoofd boven water, maar terug op het oude niveau is niet haalbaar. "We maken hier normaal 100 duizend maaltijden per dag, je kunt geen 100 duizend maaltijden gaan bezorgen op een dag. We hebben gered wat er te redden is."

Foodmaker had in 2012 een flagshipstore op de Zuidas in Amsterdam, maar die ging na negen maanden dicht. Vanlommel nam de formule over en maakte er een concept van met salades, koffie, broodjes, soepen en warme gerechten, 'vergelijkbaar met La Place'. Daarnaast werkt het concept samen met Albert Heijn voor de saladebars.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!