Blokker-eigenaar hekelt 'halfbakken beleid'

Blokker-eigenaar hekelt 'halfbakken beleid'

Michiel Witteveen had gehoopt dat de regering bij de sluiting van de detailhandel één lijn zou trekken. “Dat betekent: supermarkten en apotheken open, de rest dicht”, aldus de eigenaar van onder meer Blokker en Intertoys dinsdagavond in het tv-programma Beau.

Witteveen noemt het huidige beleid ‘halfbakken’. Hij wijst op concurrent HEMA, dat de kledingrekken afplakt maar nog wel worst en ander voedsel blijft verkopen. “Als je een zacht beleid wilt voeren, moet je het andere winkels ook toestaan om aan click & collect te doen”, vindt hij. Hij vreest nu chaos bij de pakketbezorgers en zoekt naar alternatieven.

De suggestie dat Blokker dan ook maar levensmiddelen moet verkopen om ‘essentieel’ te zijn, wijst Witteveen van de hand. Hij zegt dat de maatregelen daar niet voor bedoeld zijn, omdat het aantal bewegingen en contactmomenten omlaag moet. “Als wij dicht moeten zijn, dan gaan wij dicht. We gaan geen pan soep naast de kassa neerzetten of andere rare fratsen.”

Blokker en de zusterketens hoeven absoluut niet te vrezen voor het voortbestaan, zegt Witteveen verder. “We hebben een goede kaspositie en geen bankschuld.” Wel zegt hij nu toch bij de overheid aan te kloppen voor financiële steun, iets wat hij tot nu toe niet gedaan heeft. “Maar als je gedwongen moet sluiten en nul inkomsten hebt zul je maatregelen moeten nemen.”

Reacties 8


Gijsbert Zweers 16 dec, 10:15

Hij heeft duizenden potentiele bezorgers in dienst. Hij is trots op het lage ziekteverzuim. Zet die mensen dan in. Ze kunnen lopen, fietsen en autorijden. Zo moeilijk is het niet om in oplossingen te denken. Huilen is makkelijker. Het zal je CEO maar zijn als je bedrijf in zwaar weer verkeerd....


HORACE Kuperus 16 dec, 10:30

Het zal je premier maar zijn (Rutte) ni je land in zwaar weer verkeerd. Elke keer lopen ze achter de feiten aan. De hele haagse kliek en adviseurs geen salaris zolang de lockdown duurt. Dat overkomt namelijk de ZZPer en kleine ondernemer ook geen werk is geen inkomsten


Edwin van Wijk 16 dec, 10:58

Het is ook idioot en volslagen onverantwoordelijk van de HEMA dat ze hun winkels opengooien voor een paar rookworsten. Nu Action en Wibra ook volgen zal Blokker er wel achteraan komen en voor je het weet is het weer 'gezellig druk' in de winkelstraten met drommen mensen die lekker nog even Kerstinkopen gaan doen. Waar zit het verstand van de Nederlandse retailer en het winkelende publiek?.


B Simons 16 dec, 12:18

Dat gebeurt ook Gijsbert. Werknemers van Intertoys zijn bijvoorbeeld al aan het bezorgen en er komt nog meer aan. Dit is alleen natuurlijk nooit voldoende voor een fatsoenlijke omzet maar moet meer gezien worden als service richting de klant. Niks mis met meneer Witteveen, die heeft gewoon gelijk in dit verhaal.


Harry Intertoys 16 dec, 12:25

@gijsbert,
Het is duidelijk dat u het verhaal niet heeft begrepen.
De duizenden potentiële bezorgers zijn dus al aan het bezorgen op de manieren zoals u schrijft en gaan de medewerkers gewoon door met op een veilige manier van ondernemen.
Misschien zegt het lage ziekteverzuim ook iets over de relatie tussen deze CEO en de medewerkers,. En nee ik ben geen familie van deze CEO maar gewoon een winkelmedewerker die met verl plezier werkt voor dit bedrijf.
Fijne dag verder.


Alles voor de omzet Bakker 16 dec, 16:12

En ook dhr Witteveen houd zich niet aan de regels en doet verkapt Click en Collect aanbieden via BCC.nl
Na een uur af te halen in een BCC DHL service punt
Sinfs vandaag opgericht in alle BCC winkels
Niets beter dan de Hema Action of Wibra ....
Toch trafic naar de winkels.....


Gijsbert Zweers 17 dec, 10:55

Beste Harry Intertoys en B Simons,

Zie het bericht van vandaag. De bezorg service van Blokker moet nog opgezet worden.....

Capaciteit zat (6.000 medewerkers x 10 pakketjes = 60.000 pakketjes per dag WOW), enorm kansrijk, enorm laat...

Nogmaals; het zal je CEO maar zijn die zijn eigen profilering op TV belangrijker acht dan het snel schakelen. En dat terwijl de boel er niet heel florissant voor staat.


Marie Belgique 20 dec, 21:26

Blokker en de zusterketens hoeven absoluut niet te vrezen voor het voortbestaan......
Als medewerker van Blokker België valt dit heel zuur. Wetende dat Dhr Witteveen ons in februari in handen heeft gegeven van een meester fraudeur. Hij stond met zijn rug tegen de muur en wij werden als vuilnis op straat gezet. Morgen zal hoogst waarschijnlijk het faillissement worden uitgesproken.
Fijne Kerst voor de meer dan 600 Belgische medewerkers.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!