Tabaks- en gemakswinkels sturen brandbrief aan Grapperhaus

Tabaks- en gemakswinkels sturen brandbrief aan Grapperhaus

Er bestaat nog steeds onduidelijkheid over de nieuwe coronaregels onder de eigenaren van tabakszaken en gemakswinkels. Daarom heeft branchevereniging NSO Retail een brandbrief aan minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) gestuurd, meldt RTL Nieuws

Volgens de branchevereniging is de huidige situatie niet houdbaar. Alleen tabaks- en gemakswinkels met een afhaalpunt voor pakketjes mogen nu openblijven, maar klanten mogen slechts een deel van het assortiment kopen. Zo mogen postzegels bijvoorbeeld wel verkocht worden, maar een krant, ansichtkaart of staatslot moet geweigerd worden bij de kassa. 

NSO Retail eist dat ondernemers weer hun volledige assortiment mogen verkopen. "Wij sturen onze klanten naar de supermarkt aan de overkant waar ze bij de servicebalie in de rij staan om alsnog een pakje sigaretten, staatslot of wenskaart te kopen", aldus de vereniging. "Dit levert per saldo alleen maar extra bewegingen van personen op." Een aantal eigenaren van Primera-filialen willen volgens De Telegraaf zelfs een kort geding aanspannen tegen de Staat. Volgens NSO Retail zouden supermarkten in sommige gevallen aan de winkeliers gevraagd hebben of ze hun zaak (volledig) wilden openen omdat ze de drukte niet aan zouden kunnen.

Ook onder andere winkeliers ontstond deze week verwarring na de afkondiging van de nieuwe lockdown. Nadat onder meer HEMA, Wibra en Action woensdag besloten hun deuren te openen, scherpte het kabinet de regels voor de detailhandel opnieuw aan. Alleen winkels die voorafgaand aan de lockdown meer dan zeventig procent van hun omzet uit levensmiddelen, drogisterijartikelen en diervoeding halen, mogen openblijven.

Reacties 3


D E 17 dec, 10:39

Dit beleid snap ik eerlijk gezegd ook niet. Je mag open, maar je mag niets alles verkopen. En de consument moet dat aan de buitenkant zien wat ze wel en niet mogen kopen? Dat is onhaalbaar en dus gaan mensen toch naar binnen, waarmee het kwaad al geschied is. Helemaal mee eens dus. Een winkel is open of dicht en niet dat halfbakken gedoe. Mensen hebben behoefte aan simpele regels en duidelijkheid. Dat is misschien wel de grootste fout die dit kabinet steeds maar blijft maken. Als je met zo'n pakket regels komt en je wilt dat iedereen ze naleeft helpt het enorm als de regels gewoon zwart/wit zijn i.p.v grijs. Net als met dat mondkapjesbeleid tot december. Veel te vaag en nu het verplicht is zie je dat iedereen hem op heeft.


Sylvia van Eden 17 dec, 11:34

Helemaal mee eens het is veel te onduidelijk de winkels die open zijn moeten ook alles kunnen verkopen en zoniet dan maar dicht.Helaas is het coronabeleis op wel meer fronten onduidelijk.Geen wonder dat mensen er geen touw meer aan vast kunnen knopen..


L van Breukelen 17 dec, 12:31

Geachte Lezer,
Primera Voortgang
Basis van winkelnering is o.a. het Handelsregister. Daar heeft de ondernemer in aangegeven
welke branche zijn hoofdondernemerschap is. Een enkel v.b;
Noord Brabant : Sport( exclusief water) Benodigheden
Gelderland : Tabak
Het moge duidelijk zijn dat beide kategorieen als niet essentieel door S-gravenhage zijn betiteld.
Blijft onverlet dat Primera ondernemers , uitdagingen goed oppakken, gezien de uitbreiding en upgrading in winkels HOU VOL !

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!