Investeringsfonds Parcom en Jumbo-familie Van Eerd (Mississippi Ventures) nemen definitief HEMA over. De bankfinanciering is rond, melden de partijen.

Begin februari wordt de transactie waarschijnlijk afgerond. De ondernemingsraad heeft een positief advies gegeven, maar moet zich nog wel buigen over de kapitaalstructuur. Ook moeten de mededingingsautoriteiten nog hun goedkeuring verlenen.

HEMA-topman Tjeerd Jegen spreekt van een belangrijke mijlpaal. "Omdat de bankfinanciering een cruciale voorwaarde was voor het aangaan van de overeenkomst." Door de overname heeft het warenhuis volgens hem 'een gezonde financiële basis met een flink lagere schuldenlast en ruimte om in onze toekomst te investeren'. De rentelast daalt volgens HEMA naar minder dan tien miljoen per jaar.

HEMA is sinds juni in handen van een groep schuldeisers. Zij kregen alle aandelen in handen, in ruil voor het wegstrepen van driehonderd miljoen aan schulden. Daarmee kwam er een einde aan een periode van ruim anderhalf jaar onder miljardair Marcel Boekhoorn.

Zie ook: Wat is de Jumbo-familie van plan met HEMA?