HEMA definitief in handen van Parcom en Jumbo-familie

HEMA definitief in handen van Parcom en Jumbo-familie

Investeringsfonds Parcom en Jumbo-familie Van Eerd (Mississippi Ventures) nemen definitief HEMA over. De bankfinanciering is rond, melden de partijen.

Begin februari wordt de transactie waarschijnlijk afgerond. De ondernemingsraad heeft een positief advies gegeven, maar moet zich nog wel buigen over de kapitaalstructuur. Ook moeten de mededingingsautoriteiten nog hun goedkeuring verlenen.

HEMA-topman Tjeerd Jegen spreekt van een belangrijke mijlpaal. "Omdat de bankfinanciering een cruciale voorwaarde was voor het aangaan van de overeenkomst." Door de overname heeft het warenhuis volgens hem 'een gezonde financiële basis met een flink lagere schuldenlast en ruimte om in onze toekomst te investeren'. De rentelast daalt volgens HEMA naar minder dan tien miljoen per jaar.

HEMA is sinds juni in handen van een groep schuldeisers. Zij kregen alle aandelen in handen, in ruil voor het wegstrepen van driehonderd miljoen aan schulden. Daarmee kwam er een einde aan een periode van ruim anderhalf jaar onder miljardair Marcel Boekhoorn.

Zie ook: Wat is de Jumbo-familie van plan met HEMA?

Reacties 2


Joost Kriek 17 dec, 11:42

Al die woke/sjw activisten verwijderen bij de communicatie/marketing en productontwikkeling afdelingen en je komt al een heel eind. Volgens mij zit de HEMA klant totaal niet te wachten op genderneutrale kinderkleding of andere namen voor christelijke feestdagen.


Wil Wel 17 dec, 11:17

En nu maar hopen dat er ook een nieuwe CEO wordt aangesteld !

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!