Amazon introduceert Made for You: kleding op maat

Amazon heeft Made for You gelanceerd, een service waarmee klanten T-shirts op maat kunnen laten maken. Daarvoor maakt het Amerikaanse bedrijf gebruik van 3D-technologie.

Klanten moeten hun maten en twee foto’s van hun volledige lichaam, gemaakt via de Amazon-app, uploaden om een ‘virtuele dubbelganger’ van zichzelf te maken. Vervolgens kunnen ze de T-shirts in de app uitproberen op hun avatar en het item volledig personaliseren. Zo kunnen ze de gewenste stof en kleur kiezen, maar ook onder meer de (mouw)lengte en halslijn van het shirt. 

De Made for You-shirts kosten 25 dollar en Amazon zet influencers in om de service te promoten. Volgens de webreus kunnen klanten hun profiel en avatar op elk gewenst moment verwijderen. Daarnaast zouden de geüploade foto’s direct verwijderd worden na het creëren van de virtuele dubbelganger. Volgens TechCrunch is het bedrijf van plan binnenkort meer stijlen en opties te lanceren voor Made for You. 

Eerder lanceerde Amazon ook al een personal shoppingservice. Daarbij stelt een stylist met behulp van slimme technologie maandelijks een aantal outfits samen die passen bij de vorm- en stijlvoorkeuren van de klant.


 

Reacties 1


Joost Kriek 17 dec, 13:42

Leuk maar of iets past is ook een persoonlijke smaak. De een wil dat een shirt los zit en de ander wil het strak om het lijf.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!