Walmart start bezorging met zelfrijdende vrachtwagens

Walmart zet vanaf volgend jaar zelfrijdende wagens in om bestellingen te bezorgen. De Amerikaanse staat Arkansas krijgt de primeur.  

De supermarktketen lanceerde vorig jaar al een pilot met zelfrijdende vrachtwagens, in samenwerking met techstartup Gatik. De wagens reden een route van ruim drie kilometer, van een magazijn naar een woonwijk in de stad Bentonville. Sindsdien hebben de autonome voertuigen ruim honderdduizend ‘veilige kilometers’ gereden, aldus Walmart. Wel zat er voor de zekerheid een veiligheidsbestuurder in het voertuig. 

Vanaf volgend jaar gaan de vrachtwagens zelfstandig de weg op in Arkansas, al zal er in het begin nog steeds een bestuurder aanwezig zijn in het voertuig. Daar zullen ze een route van ruim dertig kilometer rijden, om eerst bestellingen op te halen bij een magazijn en deze vervolgens bij een pickup-point af te geven. Bij dat punt kunnen klanten hun bestelling uiteindelijk ophalen. De voertuigen zullen ook in de toekomst vooral worden ingezet in de dunbevolkte gebieden van de Verenigde Staten, is de verwachting.

Reacties 2


Theo Terdu 17 dec, 10:33

Dit is een kijkje in de nieuwe werkelijkheid.


B C 17 dec, 11:11

Moeten we dit echt willen met z’n allen?? Denk dat dit weer een gevalletje “de technologie gaat sneller dan de wijsheid “ wordt. Technologie die wordt gedreven door angst en macht maar wordt verkocht als “duurzaam”. Hoeveel arbeidsplaatsen gaat dit kosten ? Nu door bv e-commerce zijn er veel bezorgers nodig straks dus niet meer (binnen 5jaar zeg ik je al vooraf) waar verplaatsen we dan al die arbeiders naar toe? Orderpickers worden nu al op grote schaal vervangen door robots en nu “omgeschoold” tot bezorgers maar straks gaat dat ook meer want het einde van de e-commerce operatie keten is dan ook geautomatiseerd. Vanuit bedrijfseconomisch perspectief snap ik hem, maar vanuit sociaal economisch perspectief zie ik alleen maar meer nadelen en vooral kosten die dan vooral door de mensen die niet tot de 1% rijksten behoren wordt betaald als men begrijpt wat ik bedoel.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!