Blokker heeft vrijdag 'Blokker Express' gelanceerd: een eigen dienst die pakketjes bij klanten thuis aflevert. Eerder deze week kondigde het bedrijf al aan zo snel mogelijk een bezorgservice op poten te willen zetten. Ook Ici Paris XL bezorgt pakketten eigenhandig bij klanten. 

Door de drukte bij PostNL staan in het distributiecentrum van Blokker nog achttienduizend pakketjes te wachten om opgehaald te worden. "Hierdoor dreigden de bezorgtijden naar meer dan een week te verschuiven", aldus de huishoudketen. 

Vierduizend medewerkers van de winkels en het hoofdkantoor zullen een deel van de pakketten bezorgen met hun eigen fiets of auto. De IT- en E-commerceteams van Blokker hebben de website aangepast en een app gebouwd waarmee de pakketjes kunnen worden gescand bij aflevering.

Wanneer een klant online een bestelling plaatst, wordt eerst gekeken of het pakketje in de dichtstbijzijnde winkel op voorraad is. Zo niet, dan wordt de order uit het dc naar de winkel gebracht door Blokkers logistieke partner Snel. Klanten kunnen ervoor kiezen om hun pakket te laten bezorgen door PostNL of door de Blokker Express, waarbij die laatste twee tot vier dagen sneller is. De bezorgkosten zijn gelijk. 

Ici Paris XL
Ook Ici Paris XL brengt pakketten eigenhandig naar de klant toe. De parfumerie heeft de service 'Click & Deliver' gelanceerd, naar eigen zeggen 'een vernieuwde versie van Click & Collect'. Tot en met 23 december bezorgt het bedrijf bestellingen uiterlijk de volgende dag vanuit de winkels bij de klant. 

Voorwaarden zijn wel dat het bestelbedrag minimaal twintig euro bedraagt, dat de klant een winkel selecteert voor zijn Click & Deliver-bestelling die binnen een straal van 25 kilometer van het afleveradres ligt en dat de klant na het plaatsen van de bestelling zelf telefonisch contact opneemt met de gekozen winkel.

Intertoys
Intertoys, net als Blokker onderdeel van de Mirage Retail Group, maakte later op de dag bekend dat het ook met een bezorgservice is begonnen. Zo kunnen consumenten alsnog op tijd voor kerst speelgoed in huis halen, zegt ceo Eddy Assies.