Personeel Miss Etam probeert reorganisatie tegen te houden

De ondernemingsraad van Miss Etam en Steps stapt met vakbond AVV naar de Ondernemingskamer. Eigenaar Martijn Rozenboom - die de ketens overnam na het faillissement van FNG - wil volgens hen veel werknemers ontslaan. De OR en de vakbond zeggen dat ze via de Ondernemingskamer proberen de reorganisatie tegen te houden.

UPDATE: Reorganisatie bij Miss Etam en Steps, 116 banen op de tocht

Volgens AVV-voorzitter Martin Pikaart vallen de ontslagen onder meer op het hoofdkantoor. Hij zegt dat Rozenboom de afspraak met de curator niet nakomt om daar ten minste honderd personeelsleden aan het werk te houden. Verder zou Rozenboom het distributiecentrum hebben gesloten zonder het advies van de OR af te wachten. Ook zou hij geen sociaal plan willen afsluiten. RetailNews heeft Rozenboom om een reactie gevraagd. Zijn woordvoerder hoopt in de loop van de dag antwoord te kunnen geven.

De OR liet in oktober ook al weten naar de Ondernemingskamer te stappen, omdat Rozenboom de keten aan het afbreken zou zijn. Maar de OR zag daar op het laatste moment van af. Rozenboom had toegezegd de OR te erkennen, met terugwerkende kracht tot de datum dat hij de keten overnam.

Rozenboom telde begin september 7,8 miljoen euro neer voor Miss Etam, Steps, Expresso en Claudia Sträter. Rozenboom kwam volgens curator Kees van de Meent met het beste bod. Andere partijen slaagden er niet in geld los te krijgen bij de bank. Rozenboom verkocht Expresso en Claudia Sträter al snel door aan de Van Uffelen Groep. In november meldde Van de Meent dat hij een onderzoek instelt naar de mogelijke dubbelrol van een adviseur. De accountant die hij had ingeschakeld, zou ook Rozenboom bijstaan. Van de Meent laat aan RetailNews weten dat het onderzoek nog steeds loopt. Hij verwacht dat het niet eerder dan in januari afgerond is.

Reacties 5


T A 21 dec, 10:22

Trekken aan een dood paard dit!


p s 21 dec, 12:31

De Fohn ( bijnaam van Rozenboom ) heeft zich vertild aan deze overname. Het valt nu toch tegen om de bedrijven op te knippen en door te verkopen. Grootste fout zit bij het voormalige managment ( zijn bijna allemaal weg ) die bang waren voor hun baantje en de curator. Nu is het personeel de dupe en deze reactie is logisch. Het is diep triest dat zoiets kan in een land als Nederland. Het Miss Etam personeel is overgeleverd aan de duivel met goed "gefohnd haar ".
Nieuwe collectie is er bijna ook niet omdat geen enkele fabrikant met deze "boeven" wil werken. Hoop dat de boel snel klapt en dat iedereen dan weer weet waar hij aan toe is.


W Wel 21 dec, 12:50

Kees van der Meent wist precies wie hij tegenover zich had; zelfde adviseur (Tim Everts) was betrokken bij eerdere overnames van Rozenboom, en zelfs statutair directeur van een bedrijf (SuperTrash) dat gekocht (en gestript) is door Rozenboom. Wat een pak boter op z’n hoofd deze curator!


JP Bolhuis 21 dec, 12:58

precies wat vorige reactie al zegt: Florent (van der Meent curator) heeft eerder met deze adviseur gewerkt toen deze voor Rozenboom optrad bij het Gaastra faillissement, waar van der Meent ook verkocht aan Rozenboom en deze Rozenboom hetzelfde trucje van kapot laten gaan en de buit verkopen heeft uitgehaald. Kan dus niet zijn dat deze adviseur onbekend was zoals het verhaal suggereert!


Ano Meent 21 dec, 17:17

Zoals iedereen al voorspelt had behalve van der Meent .

Helaas hier een mailtje en fijne feestdagen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!