De ondernemingsraad van Miss Etam en Steps stapt met vakbond AVV naar de Ondernemingskamer. Eigenaar Martijn Rozenboom - die de ketens overnam na het faillissement van FNG - wil volgens hen veel werknemers ontslaan. De OR en de vakbond zeggen dat ze via de Ondernemingskamer proberen de reorganisatie tegen te houden.

UPDATE: Reorganisatie bij Miss Etam en Steps, 116 banen op de tocht

Volgens AVV-voorzitter Martin Pikaart vallen de ontslagen onder meer op het hoofdkantoor. Hij zegt dat Rozenboom de afspraak met de curator niet nakomt om daar ten minste honderd personeelsleden aan het werk te houden. Verder zou Rozenboom het distributiecentrum hebben gesloten zonder het advies van de OR af te wachten. Ook zou hij geen sociaal plan willen afsluiten. RetailNews heeft Rozenboom om een reactie gevraagd. Zijn woordvoerder hoopt in de loop van de dag antwoord te kunnen geven.

De OR liet in oktober ook al weten naar de Ondernemingskamer te stappen, omdat Rozenboom de keten aan het afbreken zou zijn. Maar de OR zag daar op het laatste moment van af. Rozenboom had toegezegd de OR te erkennen, met terugwerkende kracht tot de datum dat hij de keten overnam.

Rozenboom telde begin september 7,8 miljoen euro neer voor Miss Etam, Steps, Expresso en Claudia Sträter. Rozenboom kwam volgens curator Kees van de Meent met het beste bod. Andere partijen slaagden er niet in geld los te krijgen bij de bank. Rozenboom verkocht Expresso en Claudia Sträter al snel door aan de Van Uffelen Groep. In november meldde Van de Meent dat hij een onderzoek instelt naar de mogelijke dubbelrol van een adviseur. De accountant die hij had ingeschakeld, zou ook Rozenboom bijstaan. Van de Meent laat aan RetailNews weten dat het onderzoek nog steeds loopt. Hij verwacht dat het niet eerder dan in januari afgerond is.