Bij Miss Etam en Steps wordt een reorganisatie doorgevoerd. Eigenaar NXT Fashion heeft uitstel van betaling aangevraagd voor het distributiecentrum en het shared service center (het hoofdkantoor). Daar werken 116 mensen.

Directeur Martijn Rozenboom wijst erop dat door de huidige lockdown de omzet in één keer is weggevallen. Daardoor kunnen de twee bedrijfsonderdelen niet langer aan hun betalingsverplichtingen voldoen. "Ons doel is het grootste deel van de werkgelegenheid van de groep te behouden." De 365 werknemers van de separate winkelorganisatie zullen nog vóór de kerst hun salaris over december uitbetaald krijgen.

Volgens Rozenboom zijn de vakbonden AVV, CNV en FNV op 10 november uitgenodigd voor een adviesaanvraag over de voorgenomen reorganisatie en het opstellen van een sociaal plan. Het CNV ging volgens hem niet op de uitnodiging in. De FNV zou op voorhand hebben laten weten leden individueel bij te staan en daarom niet aan het overleg mee te doen. Met het AVV is volgens Rozenboom de afgelopen weken vergeefs geprobeerd om afspraken te maken over een sociaal plan. Het AVV en de ondernemingsraad lieten eerder weten naar de Ondernemingskamer te stappen om de reorganisatie tegen te houden.

Rozenboom nam begin september Miss Etam en Steps over na het faillissement van FNG, net als de merken Expresso, Claudia Sträter en Promiss. Hij telde er in totaal 7,8 miljoen euro voor neer. Rozenboom kwam volgens curator Kees van de Meent met het beste bod. Andere partijen slaagden er niet in geld los te krijgen bij de bank. Rozenboom verkocht Expresso en Claudia Sträter al snel door aan de Van Uffelen Groep. Promiss is vorige maand overgenomen door het Belgische Paprika. 

Curator Van de Meent is nog bezig met een onderzoek naar de mogelijke dubbelrol van een adviseur. De accountant die hij had ingeschakeld, zou ook Rozenboom bijstaan. Van de Meent zegt tegen RetailNews dat het onderzoek waarschijnlijk niet eerder dan in januari is afgerond.