Reorganisatie bij Miss Etam en Steps, 116 banen op de tocht

Bij Miss Etam en Steps wordt een reorganisatie doorgevoerd. Eigenaar NXT Fashion heeft uitstel van betaling aangevraagd voor het distributiecentrum en het shared service center (het hoofdkantoor). Daar werken 116 mensen.

Directeur Martijn Rozenboom wijst erop dat door de huidige lockdown de omzet in één keer is weggevallen. Daardoor kunnen de twee bedrijfsonderdelen niet langer aan hun betalingsverplichtingen voldoen. "Ons doel is het grootste deel van de werkgelegenheid van de groep te behouden." De 365 werknemers van de separate winkelorganisatie zullen nog vóór de kerst hun salaris over december uitbetaald krijgen.

Volgens Rozenboom zijn de vakbonden AVV, CNV en FNV op 10 november uitgenodigd voor een adviesaanvraag over de voorgenomen reorganisatie en het opstellen van een sociaal plan. Het CNV ging volgens hem niet op de uitnodiging in. De FNV zou op voorhand hebben laten weten leden individueel bij te staan en daarom niet aan het overleg mee te doen. Met het AVV is volgens Rozenboom de afgelopen weken vergeefs geprobeerd om afspraken te maken over een sociaal plan. Het AVV en de ondernemingsraad lieten eerder weten naar de Ondernemingskamer te stappen om de reorganisatie tegen te houden.

Rozenboom nam begin september Miss Etam en Steps over na het faillissement van FNG, net als de merken Expresso, Claudia Sträter en Promiss. Hij telde er in totaal 7,8 miljoen euro voor neer. Rozenboom kwam volgens curator Kees van de Meent met het beste bod. Andere partijen slaagden er niet in geld los te krijgen bij de bank. Rozenboom verkocht Expresso en Claudia Sträter al snel door aan de Van Uffelen Groep. Promiss is vorige maand overgenomen door het Belgische Paprika. 

Curator Van de Meent is nog bezig met een onderzoek naar de mogelijke dubbelrol van een adviseur. De accountant die hij had ingeschakeld, zou ook Rozenboom bijstaan. Van de Meent zegt tegen RetailNews dat het onderzoek waarschijnlijk niet eerder dan in januari is afgerond.

Reacties 7


Ano Oplichter 21 dec, 17:41

Wat raar
Alsof de curator en resterende bloedzuigers hier niet van de op de hoogte zouden zijn.

Ze geloven zeker ook nog in de kerstman.


Julia Z 21 dec, 18:05

Zo triest, komt er dan eindelijk rust voor alle gedupeerde werknemers? Ik hoop het. Dit zag natuurlijk iedereen aankomen. Hoop dat Meneer Rozenboom en curator Kees van der Meent nooit meer iets in de Retail gaan doen!


Rudy Bos 21 dec, 19:34

De lockdown wordt als excuus gebruikt voor het uitblijven van de omzet, met 70% korting op zomerjurken in de herfst blijft de omzet ook zonder lockdown uit... is alles niet vooropgezet? De meeste filialen zijn ondertussen geruisloos gesloten zonder dat er ooit een najaarscollectie in heeft gehangen...


Criminele Organisatie 21 dec, 22:58

Als inmiddels ex hoofdkantoor medewerkster wil ik de hoop uitspreken dat ook de Nederlandse autoriteiten zoals de FIOD en de Inspectie net zoals in België onderzoek gaan doen naar het voormalige FNG Nederland waar Miss Etam , Expresso, Claudia Strater ,Steps en Promiss onderdeel van waren. Een prachtig dossier voor het tv programma Follow the money. Het “ beleid “ van het nagenoeg opgestapte maar ook het zittende management is werkelijk tenenkrommend. Allemaal baantjesjagers en zakkenvullers en nul verstand van retail.


Reinder Koornstra 22 dec, 10:31

Kijk, die winkelketens zijn zélf koopwaar geworden. Externe kapitaalverschaffers willen hun ‘bezit’ zo snel mogelijk tegen een hogere prijs verkopen aan collega’s, een spelletje dat jaren kan doorgaan! ‘De Prijs’ heeft dan ook niets van doen met de commerciële waarde van de keten, zoals het de tijdelijke eigenaren ook niets interesseert waaruit die commerciële waarde bestaat!
Intussen moeten de managers, die ook geen idee hebben, tegen een leuke vergoeding ervoor zorgen dat de verliezen worden weggepoetst. Dus die gaan ‘reorganiseren’. En dat betekent ontslagen! Dat die ontslagen ervoor zorgen dat die keten geen toekomst meer kan hebben, zal Rozenboom cs een zorg zijn!


Gelukkig op tijd vertrokken 22 dec, 14:35

De lockdown komt Rozenboom goed uit. Dit allemaal onderdeel van een groter vooropgezet plan. Het hoofdkantoor en het distributiecentrum waren al gesloten voor de lockdown! Van alle winkels zijn er nu nog 40 over, als de laatste voorraden in januari verkocht zijn zullen deze ook sluiten en staan ook de laatste 365 medewerkers op straat (of Martijn weet het restantje nog te verkopen). Dit was allemaal te verwachten, het is precies volgens de vaste strategie van Rozenboom, onbegrijpelijk dat de curator hier ingetrapt is maar het feit dat hij een werknemer van Rozenboom als adviseur inhuurde zegt meer dan genoeg.


Jane Smith 22 dec, 15:45

Zo triest allemaal en nu krijgen de 116 medewerkers van het hoofdkantoor naast geen kerstpakket (daar komen we wel overheen) ook voorlopig geen salaris. Onbegrijpelijk allemaal.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!