PostNL wil met retailers extra afhaalpunten openen

PostNL wil samen met retailers op diverse plekken extra pakketpunten openen. Honderden winkels met een pakketpunt zijn sinds maandag gesloten, omdat het in de praktijk niet werkt en het niet rendabel is.

Dit terwijl er door de lockdown veel meer online wordt besteld. Het aantal pakketjes dat PostNL bezorgt, is gestegen naar 1,7 miljoen per dag. De weken ervoor was het ook al veel drukker dan normaal.

PostNL begrenst voorlopig het aantal pakketten dat webshops kunnen aanleveren. Voor supermarkten en retailers met essentiële producten, waar het nu topdrukte is, verlicht dat volgens PostNL de druk op de werkvloer. Pakketten blijven dan een dag langer liggen. PostNL vraagt consumenten retourzendingen vast te houden tot 7 januari.

Reacties 2


ikke weet het 22 dec, 14:32

Fijn bedrijf postnl, eerst zoveel mogelijk kantoren sluiten, dan zoveel mogelijk afhaalpunten zien te scoren voor een honger loontje, en wie is de dupe, de verzender en ontvanger.


goede wil schaars 22 dec, 22:38

Samenwerking met Post.nl is naar mijn ervaring eenzijdig: inkt van de overeenkomst nog nat en Post.nl verzet de bakens al met maar één doel t.w. minimale beloning tegen maximale eisen hetgeen betekent dat uiteindelijk Post.nl de enige is die profijt heeft van de samenwerking.
Logisch dat heel veel servicepunten de deur nu gesloten houden en daarmee aantonen dat er geen goodwill is naar Post.nl toe. Met een goede verdragspartner zou je de winkel open houden!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!