Jumbo harkt 325 miljoen euro binnen met verkoop winkelpanden

Jumbo harkt 325 miljoen euro binnen met verkoop winkelpanden

Jumbo heeft 62 winkelpanden verkocht aan Annexum, een aanbieder van vastgoedfondsen voor particuliere beleggers. De verkoop levert de supermarktketen in totaal 325 miljoen euro op. 

Het gaat om 55 voormalige C1000-supermarkten en zeven winkels met andere huurders, die Jumbo voorafgaand aan de verkoop eerst zelf heeft overgenomen van Supermarkt Vastgoed FGR. Jumbo huurt de verkochte panden meteen terug van Annexum, met langjarige contracten. De panden worden begin volgend jaar geplaatst in een nieuw op te richten supermarktfonds voor de particuliere belegger. Annexum en Jumbo hebben naar eigen zeggen de ambitie om op ‘een substantieel deel’ van de gebouwen zonnepanelen te leggen in de komende twee jaar.

"Bij Jumbo werken we continu aan groei van onze winkels en het verbeteren van onze bedrijfsvoering - op klimaatbewuste en toekomstbestendige wijze”, aldus Jumbo-cfo Ton van Veen. "Met deze transactie borgen wij langjarig onze vastgoed- en groeiambities en spelen we in op de behoefte aan stabiele beleggingen in de markt." Annexum heeft veel ervaring en is al een grote verhuurder van Jumbo met een sterk track-record op het gebied van het beheer en verduurzaming van supermarktvastgoed, stelt hij. "Dat sluit goed aan bij onze ambities." 
 

Reacties 5


Johan Rossingh 4 jan, 22:44

Personeel van Laplace ook verkocht


Jaap De Groot 31 dec, 11:55

Jumbo heeft gebruik gemaakt van haar koopoptie op de voormalige C1000 panden, die later zijn omgebouwd naar Jumbo-filialen. Vervolgens is het naar de markt gebracht met vernieuwde contracten en is de winst voor de familie van Eerd dus feitelijk het verschil van de 325 mio en de inkoopprijs.
De 325 mio is trouwens echt een hele dikke prijs als je weet dat er een aantal matige supermarkten bij zitten en de 13 “betere” supermarkten ook nog eens zijn doorverkocht.
De vorige eigenaren (oa de voormalige franchisenemers van C1000) lopen een behoorlijk bedrag mis door deze constructie.
Weer een knap staaltje boerenslimheid vanuit Veghel.


R T 30 dec, 16:50

Wat is Wappie-gedrag?


Ton Bos 30 dec, 13:10

Wat een rare kop boven dit artikel en wat een raar taalgebruik! Retailnews begint zich hiermee aan te passen aan het niveau van en taalgebruik in sommige reacties. Mijd svp Wappie-gedrag!


T E 30 dec, 12:18

De Fam van Eerd zijn echt slimme mensen!
Ik heb hier wel respect voor.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!