Jumbo heeft 62 winkelpanden verkocht aan Annexum, een aanbieder van vastgoedfondsen voor particuliere beleggers. De verkoop levert de supermarktketen in totaal 325 miljoen euro op. 

Het gaat om 55 voormalige C1000-supermarkten en zeven winkels met andere huurders, die Jumbo voorafgaand aan de verkoop eerst zelf heeft overgenomen van Supermarkt Vastgoed FGR. Jumbo huurt de verkochte panden meteen terug van Annexum, met langjarige contracten. De panden worden begin volgend jaar geplaatst in een nieuw op te richten supermarktfonds voor de particuliere belegger. Annexum en Jumbo hebben naar eigen zeggen de ambitie om op ‘een substantieel deel’ van de gebouwen zonnepanelen te leggen in de komende twee jaar.

"Bij Jumbo werken we continu aan groei van onze winkels en het verbeteren van onze bedrijfsvoering - op klimaatbewuste en toekomstbestendige wijze”, aldus Jumbo-cfo Ton van Veen. "Met deze transactie borgen wij langjarig onze vastgoed- en groeiambities en spelen we in op de behoefte aan stabiele beleggingen in de markt." Annexum heeft veel ervaring en is al een grote verhuurder van Jumbo met een sterk track-record op het gebied van het beheer en verduurzaming van supermarktvastgoed, stelt hij. "Dat sluit goed aan bij onze ambities."