Sigaretten straks overal uit het zicht, maar 'effect is nog onduidelijk'

Het effect van de maatregel waarbij sigaretten in de supermarkt volledig aan het zicht onttrokken zijn, is nog onduidelijk. Dat stelt brancheorganisatie voor de tabaks- en gemaksdetailhandel NSO. De regel geldt vanaf 1 januari ook voor deze branche.

Volgens NSO keerden oudere klanten door de coronacrisis terug naar 'de tabakszaak op de hoek'. “Omdat ze de drukte in de supermarkten willen mijden”, aldus directeur Janwillem Burgering tegen NU.nl. “Niet omdat de sigaretten daar zijn afgedekt, maar dat vertekent wel het beeld.” Nu een groot deel van de gemakswinkels gesloten is wegens de lockdown, verwacht NSO opnieuw een verschuiving in waar rokers hun tabak halen. 

De maatregel werd op 1 juli ingevoerd voor supermarkten en geldt in het nieuwe jaar ook voor tankstations en gemakswinkels, zoals Bruna en Primera. Volgens de brancheorganisatie halen sommige pompstations veertig tot vijftig procent van hun omzet uit rookwaar, afhankelijk van de locatie. Bij gemakswinkels ligt dat percentage nog hoger, stelt Burgering.
 

Reacties 2


Diana Verburg 30 dec, 11:06

Oh wauw, een tabakswinkel haalt meer dan 40-50% van zijn omzet uit rookwaar? Wat verbazingwekkend!


Jan Janssen 30 dec, 14:00

Dat staat er niet Diana.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!