Brexit maakt pakketjes sturen naar Verenigd Koninkrijk lastig

Een pakketje sturen naar het Verenigd Koninkrijk is voorlopig lastig. En pakketjes bestellen bij een Britse (web-)winkel wordt door de Brexit ook een stuk ingewikkelder, meldt RTL Z.

Wie via de website van DHL probeert een pakket te versturen, kan niet kiezen voor Groot-Brittannië of het Verenigd Koninkrijk. En ook niet voor Engeland, Scotland en Wales. Volgens DHL komt dat niet alleen door de lockdown in Nederland waardoor hier pakketpunten dicht zijn, maar vooral door de Brexit. De problemen zijn er met name bij transport over de weg, via de Kanaaltunnel of met veerdiensten. Luchtpost bezorgt DHL nog wel. Vanaf 6 januari wordt het weer mogelijk om pakketjes te versturen.

Door de Brexit neemt het papierwerk flink toe. Britten die iets versturen naar de EU moeten douaneformulieren invullen, net als wanneer ze iets sturen naar andere delen van de wereld. De ontvanger van het pakket moet vervolgens nog BTW en afhandelingskosten betalen. In Nederland zal onder meer PostNL dat gaan innen, schrijft RTL Z.

 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!