Flinders gaat online only, showroom in Zaandam dicht

Flinders gaat online only, showroom in Zaandam dicht

De fysieke showroom van Flinders in Zaandam gaat dicht. De sluiting is onderdeel van Flinders' koers onder zijn nieuwe eigenaar Nine United. Alleen de showroom in Gent blijft open voor de b2b-tak van de onlinewoonwinkel. Dat vertelt de nieuwe ceo Oscar Diele aan RetailTrends.

Nine United focust zich alleen op e-commerce en daar liggen volgens Diele ook de meeste kansen. Flinders groeide online afgelopen jaar met vijftig procent, waar de fysieke locaties vrijwel geen toename lieten zien. "De showroom in Gent blijft. Daarmee helpen we bedrijven met hun inrichting. Dat model is - in tegenstelling tot de fysieke winkels - wel schaalbaar en loopt succesvol", aldus Diele. Eerder genoemde plannen voor fysieke uitbreiding in België zijn hiermee ook van de baan. 

Begin deze week kondigde Flinders aan al zijn aandelen te hebben verkocht aan het Deense Nine United. Met de nieuwe eigenaar denkt de onlinewoonwinkel genoeg slagkracht en schaalvoordeel te behalen voor het 'spel dat steeds meer op Europees niveau gespeeld wordt'. Diele verwacht dat Flinders onder Nine United binnen vijf jaar zeker een omzet van honderd miljoen euro kan draaien. Afgelopen jaar was dit nog 27 miljoen euro.

 

Reacties 1


Paul Meisen 8 jan, 11:07

Erg jammer, mooie winkel voor consumenten , maar ook een mooie showroom voor de Projekten afdeling

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!