Berg aardappelen gedumpt voor hoofdkantoor CBL

Voor het hoofdkantoor van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) in Leidschendam is vrijdagochtend een lading aardappels gedumpt. Ernaast werd een bord geplaatst met daarop de tekst ‘Supermarkten draaien op volle toeren over de rug van de boeren’, meldt de NOS.

De actie lijkt dus afkomstig uit de hoek van de boeren, maar wie er precies achter zit is nog niet duidelijk. Donderdag vond overleg plaats tussen landbouworganisaties, de supermarktbranche en partijen uit de levensmiddelenindustrie. Het CBL sprak van een ‘constructief’ overleg. "We vinden de actie dan ook buitengewoon vervelend na zo'n goed gesprek", aldus een woordvoerder tegen de nieuwsomroep. 

Boerenbelangenorganisatie Farmers Defence Force zegt ook niet te weten wie verantwoordelijk is voor de actie. “Dat proberen we te onderzoeken”, zegt een woordvoerder. “Maar als het één van onze leden is geweest, dan zullen wij hem daarop aanspreken. We zijn het niet eens met de actie na een goed gesprek gisteren.”

Donderdag is afgesproken dat er op 10 februari verder wordt gepraat en dat er vóór 1 april concrete oplossingen moeten komen, zodat de boeren een ‘betere’ prijs krijgen voor hun producten. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!