Omzet bouwmarkten loopt voor het eerst in crisis terug

Omzet bouwmarkten loopt voor het eerst in crisis terug

Na maanden van omzetstijging, zien de grote bouwmarkten in Nederland hun omzet teruglopen. De oorzaak is de semi-lockdown waar de branche zich in bevindt: de filialen zijn dicht, maar de retailers mogen wel click & collect aanbieden. Dat meldt NU.nl na een rondgang. 

De teruglopende omzetten liggen volgens Hornbach niet aan de consument, 'die wil nog wel'. "De mogelijkheden zijn er gewoon niet", legt een woordvoerder van de bouwmarkt uit. Door overbelaste bezorgdiensten is het niet mogelijk iets snel te bestellen en de consument die van click & collect gebruikmaakt, moet soms - buiten - in de rij staan, "Dan haken mensen af."

Intergamma, het moederbedrijf achter Gamma en Karwei, stelt dat de omzet meer dan gehalveerd is. Het aanpassen van de organisatie voor bestellen en afhalen in de winkel was daarnaast ook een uitdaging. 'Je hebt van tevoren geen idee hoeveel mensen gebruik zullen maken van de service', aldus een woordvoerder van Intergamma.

Binnen twee uur
Bij bouwmarkt Praxis kun je een onlinebestelling binnen twee uur ophalen in de winkel. Volgens de retailer weet de klant de service goed te vinden."Het is een goed alternatief voor thuisbezorging als je snel iets nodig hebt."

"Natuurlijk hebben we liever dat de winkels open kunnen blijven", stelt brancheorganisatie VWDHZ. "Maar het is ook fijn voor de consument dat die voor een reparatie of verbouwing toch nog bij de bouwmarkt terecht kan."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!