'Kabinet komt met fors hogere TVL en voorraadvergoeding'

UPDATE: INretail tevreden met extra steunmaatregelen, 'banken nu ook aan zet'

Het kabinet trekt zeker 4,5 miljard extra uit om bedrijven door de coronacrisis te helpen. Dat melden bronnen aan de politieke redactie van RTL Nieuws.

Zo gaat de tegemoetkoming voor vaste lasten (TVL) flink omhoog. Bij honderd procent omzetverlies krijgen ondernemers voortaan ten minste tachtig procent van de vaste lasten vergoed. Momenteel is dat nog zeventig procent. Ook de vergoedingspercentages voor kleiner omzetverlies gaan zeker met tien procent omhoog. Verder kunnen ook grotere bedrijven voortaan gebruikmaken van de regeling, meldt RTL.

Verder komt er extra steun voor winkels die door de lockdown al meer dan een maand dicht zijn. In december kregen ze al een eenmalige vergoeding voor voorraad die niet was verkocht, maar die is lang niet altijd toereikend. "Het maximale vergoede bedrag wordt verhoogd en de regeling wordt verlengd."

Deze ochtend zou de laatste hand aan het pakket maatregelen worden gelegd, waarna het later op de dag wordt gepresenteerd.

Reacties 8


R B 21 jan, 18:59

Er is helemaal nog geen voorraad vergoeding uitgekeerd!


A Vl 21 jan, 19:28

Bij de TVL Q4 die je tot 29 Januari in kan dienen zit een vergoeding van 2,8 % van je omzetverlies erbij .(in ieder geval voor horeca) ik weet niet of dit met elke SBI code zo is .
Je kunt dit allemaal vinden op de site van RVO.NL


A VL 21 jan, 19:31

Op deze site kun je ook de proefberekening maken


Marjan Achterberg 21 jan, 22:04

Ze moeten de voorwaarden verlagen. Nu komen nog steeds maar weinig detaillisten in aanmerking voor de riante regelingen. Aan het eind blijft er minimaal een paar miljard over. Ze kunnen het leuk brengen in Den Haag. Alle burgers denken nu, die winkels zijn gered, dus niet meer zeuren. Maar ze moeten eens luisteren naar de verhalen uit deze winkels. Dan piepen ze wel anders. Nederlandse Media zal dit beeld echt niet veranderen. Kijk voor de gelegenheid de laatste aflevering van Herman den Blijker en Annemarie van Gaal van afgelopen woensdag eens terug. Dan zie je hoe een goed draaiende horecazaak helemaal kapot gemaakt wordt door deze overheid.


Anoniem Anoniem 22 jan, 08:52

Durf te vragen. Winkeliers zouden een vergoeding ontvangen voor hun voorraden, heeft iemand enig idee hoe het zit met voorraden van groothandels? Wij hebben een groothandel in seizoensproducten en doordat de winkelier zijn orders niet meer afnamen/annuleerden en geen herhaalorders geplaatst werden hebben wij een overschot. Is er iemand in dezelfde situatie? En wat is jouw ervaring?


Anonieme Winkelier 23 jan, 20:43

"In december kregen ze al een eenmalige vergoeding.........." Welke vergoeding? Behalve TVL heeft niemand iets anders gekregen. Wat een onzin.


H Tabor 10 feb, 04:48

Tot vandaag nog geen cent gezien!!!


Anouska Barends 5 mrt, 22:40

Anoniem over de vraag van groothandel heb jij al meer info hierover wij hebben hetzelfde probleem !

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!