Blokker-eigenaar Witteveen wil af van maximum op steun

De huidige steunmaatregelen van de overheid zijn onvoldoende voor zestig procent van de winkelstraat. Knelpunt zit hem in de vastgestelde maximumbedragen die retailers vergoed krijgen, zegt Blokker-eigenaar Michiel Witteveen in Op1.

De staatssteun pakt goed uit voor individuele winkeliers, zegt Witteveen. Zij krijgen een percentage vergoed van hun vaste lasten en gederfde voorraad. Hier zit voor bedrijven met meer dan 250 medewerkers een maximum aan van vier ton per kwartaal. Dat is voor filiaalbedrijven met honderden winkels ontoereikend, zegt Witteveen. “Dat maximum moet eraf, dan is het probleem opgelost.”

Witteveen verwijst naar buurland Duitsland, waar geen maximum geldt. Ook krijgt volgens hem een collega-retailer die zowel in Nederland als Oostenrijk actief is. “Daar krijgt hij veertien miljoen, hier zes ton.”

De eigenaar van Blokker, Big Bazar en Intertoys vreest straks lege winkelstraten als de staatssteun niet verruimd wordt. Ook staan er bij zijn bedrijf dan, ‘net als bij heel veel andere winkeliers’, banen op het spel.
 

Reacties 5


ikke weet het 25 jan, 10:08

Zag hem gisteren op t.v. , hij gaf daarbij aan dat zelfstandige recht hadden op zo'n € 60.000 , en filiaal bedrijven €1500,00.

Zou dhr Witteveen mij een formulier kunnen toezenden zodat ik als zelfstandige die € 60.000 kan incasseren.

Zal niet flauw doen, stuur ik hem er ook € 5.000 van.


Yvonne van Schagen 25 jan, 11:28

Tenenkrommend gisteravond die meneer Witteveen, Hij wekt de suggestie dat het MKB in de Retail tienduizenden Euro's aan steun krijgen. Niets is minder waar. Wij hebben een leuke kledingwinkel, begin 2020 van de vorige eigenaar overgenomen. Cijfers van 2020 en nu liggen ca 60% lager vergeleken met vorige eigenaar, is aantoonbaar in de boeken, maar wordt door Min van Economische zaken niet gebruikt omdat we zogenaamd starter zijn. Dus € 0,- TVL € 0 tegemoetkoming voorraad. Uit de NOW ca 1.000,- over geheel 2020 omdat we als eigenaar het meest zelf in de winkel staan en ons loon niet voor NOW in aanmerking komt. Dus meneer Witteveen houdt svp op met onwaarheden de wereld in te slingeren waarmee het publiek het beeld krijgt dat het voor de middenstanders wel meevalt.


Henk Vaassen 25 jan, 12:18

Laat me raden de bruidsschat van de familie is op en nu mag de overheid Blokker redden? Gewoon kapot laten gaan dit model is niet houdbaar. We moeten soms pijn pakken om daarna er beter van te worden.


Johan Voorhaar 25 jan, 16:13

Die Witteveen heeft van de Familie 280 miljoen meegekregen dus waarom janken ???


Freek Hilgerdenaar 12 feb, 17:25

Die winkelstraten komen wel weer vol, eerst moet alles kapot voordat het weer goed kan worden!
Als dan de nieuwe Retail opstaat met een berg aan creativiteit en geen eenheidsworst wil creëren, komt het goed.
het lijkt nu allemaal hetzelfde, Blokker, Big Bazar, Hema en de showroom van CASA, waarvan Hema dan nu nog kans maakt om te overleven met de fam. van Eerd.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!