Douglas ziet omzet dalen, bevestigt winkelsluitingen

Douglas heeft in het boekjaar 2019/2020 een omzet van 3,2 miljard euro behaald, een daling van 6,4 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. De parfumerieketen bevestigt bij de publicatie van zijn jaarcijfers tevens de sluiting van vijfhonderd van zijn 2400 Europese winkels. 

Met name in Zuid-Europa worden filialen geschrapt, maar ook zestig van de 430 Duitse winkels sluiten hun deuren nog vóór de herfst van 2022. Het is niet uitgesloten dat er ook in Nederland winkels verdwijnen. De winkelsluitingen zijn volgens de parfumerie het gevolg van het veranderde consumentengedrag en de verschuiving naar e-commerce, die door de pandemie in stroomversnelling is geraakt. 

De verkopen uit e-commerce waren het afgelopen boekjaar (dat eindigde op 30 september) goed voor 822 miljoen euro en de webshop van Douglas trok vorig jaar vijftig procent meer bezoekers. De operationele winst van de parfumerieketen nam met 16,7 procent af en kwam uit op 292 miljoen euro. 

Met het sluiten van de winkels hoopt Douglas tot 120 miljoen euro te besparen. De keten heeft 110 winkels en tweeduizend medewerkers in Nederland. 
 

Reacties 2


Machiel R 28 jan, 13:17

Ook hier weer de macht van een investeringsfonds. Paar jaar geleden voor een paar miljard gekocht, als er dan maar 10% rendement overblijft gaat de botte bijl er in. Hoeveel miljoen hadden ze in de zak gehouden als ze niet zo nodig het logo moesten aanpassen.
Sterkte Willem Duthler!


kitty Nelson 28 jan, 21:17

Vaak het begin van het einde een nieuwe directie een ander logo, wat de consument een zorg zal zijn, zijn enorme kosten. Die had men kunnen besparen. Heb het al een paar keer gezien nieuw loge is soms het einde gedeeltelijk of helemaal van het verhaal

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!