Het Belgische e5 Mode start door, maar niet onder Lex Hes

Het Belgische e5 Mode start door, maar niet onder Lex Hes

De Belgische fashionketen e5 Mode komt in handen van Peter en Kristof de Sutter. Eerder gingen er geruchten dat zakenman Lex Hes interesse zou hebben in de modeketen.

De zogeheten 'textielfamilie De Sutter' neemt de 55 winkels over en behoudt negentig procent van het personeel. Voor de kledingketen betaalt de familie 2,5 miljoen euro en de komende vijf jaar wordt vijf miljoen euro in de winkelketen geïnvesteerd. "We kijken naar het openen van vier nieuwe vestigingen op locaties waar e5 nu nog niet aanwezig is", aldus Peter de Sutter. Ook zouden er vijftig banen bij komen op den duur en moet de webshop goed zijn voor twintig procent van de omzet. 

Naast De Sutter hadden ook Colruyt en de Deense modegroep BTX interesse in de kledingketen. Ook zou zakenman Lex Hes, eerder eigenaar van onder meer Witteveen en Miller & Monroe, een bod hebben gedaan op het bedrijf. Een gerucht dat Hes zelf tegen RetailNews ontkende. 

e5 Mode stond al bijna een jaar te koop. Eind 2019 werd het bedrijf gekocht door ondernemer Frédéric Heldeweiert van de oprichtersfamilie Kaesteker. Door corona mislukte echter zijn herstelplan en hij vroeg bescherming aan tegen de schuldeisers bij de rechter. 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!