'Omstreden zakenman Lex Hes aast op Belgische modeketen'

'Omstreden zakenman Lex Hes aast op Belgische modeketen'

De omstreden Nederlandse zakenman Lex Hes heeft een bod uitgebracht op het Belgische e5 Mode. Dat meldt De Standaard. De modeketen vroeg in november bescherming tegen zijn schuldeisers aan. 

In zijn thuisland liet Hes eerder een spoor van faillissementen achter, bij onder meer Witteveen Mode en Miller & Monroe. Hij zou meerdere keren in de clinch hebben gelegen met curatoren en rechters wegens het overboeken van geldbedragen naar privérekeningen, wanbeheer en het niet nakomen van betalingsverplichtingen. Tegenover RetailNews ontkent Hes deze beschuldigingen. Ook wil hij niet bevestigen dat hij een bod heeft uitgebracht op de keten.

Volgens de Belgische vakbond ACV Puls doet de Nederlandse ondernemer er echter 'alles aan' om e5 Mode binnen te halen. “Hes belooft gouden bergen, maar is volstrekt ongeloofwaardig”, zegt vakbondssecretaris Sven de Scheemaeker tegen De Standaard. “Het kan niet dat het lot van honderden loyale medewerkers die zich decennialang ingezet hebben voor e5 Mode in handen komt van zo’n avonturier.” 

De vakbond vreest dat het met e5 Mode net zo zal aflopen als met Mega World, na de overname door de Nederlandse Dirk Bron. Dat bedrijf werd in december failliet verklaard. De Scheemaeker zegt dan ook ‘alle juridische en syndicale middelen’ te zullen gebruiken om te voorkomen dat de modeketen in handen komt van Hes. 

E5 Mode heeft 55 winkels en 480 medewerkers in België. Naast Hes zouden nog vier andere geïnteresseerden een bod hebben uitgebracht, onder wie de Belgische modeketens ZEB en JBC.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!