Aldi moet gepeste medewerkster twee ton betalen

Aldi moet gepeste medewerkster twee ton betalen

Aldi moet een gepeste medewerkster 200 duizend euro betalen. Volgens het gerechtshof in Den Bosch heeft de supermarktketen ernstig verwijtbaar gehandeld.

De vrouw werd in 2019 na ruim 26 jaar ontslagen wegens langdurige arbeidsongeschiktheid. Ze was in februari 1992 als caissière begonnen en opgeklommen tot expeditiemanager. In 2014 solliciteerde ze naar de functie van distributiemanager. Haar leidinggevende had op dat moment verlof en was vooraf niet van de sollicitatie op de hoogte gesteld. Hij nam haar dat kwalijk. De vrouw kreeg de functie niet, wel werd een coachingstraject gestart.

Vanaf dat moment begon de leidinggevende de vrouw ernstig te pesten. Ze kreeg slechte beoordelingen, die niet werden onderbouwd. Ook werd ze geregeld gekleineerd. Ze trok erover aan de bel, maar de situatie op de werkvloer verbeterde niet. Tot twee keer toe deed ze een zelfmoordpoging. Na de laatste poging viel ze voor langere tijd uit, waarna Aldi uiteindelijk haar arbeidscontract opzegde.

De vrouw kreeg van Aldi een transitievergoeding van bijna 75 duizend euro, maar ze eiste een extra vergoeding. Volgens haar heeft de supermarktketen ernstig verwijtbaar gehandeld. Anders dan de kantonrechter is het hof het daarmee eens. Dat oordeelt dat Aldi 'haar re-integratieverplichtingen grovelijk heeft veronachtzaamd'. Behalve een billijke vergoeding van 200 duizend euro moet Aldi ook de proceskosten van ruim 12 duizend euro betalen.

Reacties 21


HD Duijff 29 jan, 23:39

Top, gerechtigheid!!


Nick Li 29 jan, 23:56

En de leidinggevende is hopelijk oneervol ontslagen!


Boyke R 30 jan, 01:23

Zeker gerechtigheid!! Sommige leidinggevende denken dat ze GOD zijn!


Peggy Dufour 30 jan, 05:46

Okeoke. Moet ik die mannen vd jumbo ook maar voor 't gerecht slepen dan..


eddy white 30 jan, 07:16

super beslissing van de rechter. Aldi is 1 van de meeste vreselijke wergeveners er is een hoop discriminatie en je word er letterlijk kapot gemaakt als je niet maar de pijpen van hoger managment dans
ik hoop dat de persoon ik kwestie okee is en dat ze dit hoofdstuk eindelijk kan afsluiten


Nancy Vuijk 30 jan, 07:22

Helaas is dit voorgekomen! Ik vind t vreselijk wat ik lees. Ik heb hele goeie ervaringen met Aldi hierin. Dus ik snap niet dat dit hebben kunnen gebeuren.
Laten we hopen dat dit een leerzaam proces is geweest.


Karin Boelens 30 jan, 08:44

Wat komt dit verhaal gedeeltelijk mij bekend voor . Ook ik ben een lange periode getreiterd. Ook overspannen geraakt. Ook heb ik dit aangegeven bij de mensen die boven de winkelleidinggevende stonden maar er werd niks aan gedaan . Uiteindelijk ben ik na veel gesprekken uitgekocht .
Ik ging er helemaal aan kapot .


Gj Dos 30 jan, 09:12

Volgens mij gebeurt dit in alle supermarkt ketens als je goed luisterd naar de mensen op de werkvloer.gaat er wel een lampje branden


Sander Mossel 30 jan, 09:13

Ik heb jaren mijn ziel en zaligheid gegeven als werknemer van dit bedrijf. Ook ik ben kapot gemaakt door de DL en de Vl puur voor hun eigen gewin. De cultuur aan de top van dit bedrijf is ziek.. maar .. ze maken nu alleen nog winst op het vastgoed en niet meer met de winkels. Logisch want als je zo met je personeel omgaat... En reken er maar niet op dat de verantwoordelijk manager ontslag heeft gehad eerder een schouder klopje. Zo is de cultuur in de Aldi.


Karin Kleijn 30 jan, 09:18

Ik kom er bewust al jaren niet meer. Heb een zoon daar aan het werk gehad, 16 jaar jong, totaal gesloopt door dat bedrijf. Ik roep iedereen op om daar geen boodschappen meer te doen. Schandalig hoe de medewerkers daar worden uit gemolken en gepest. Hoe gemener je daar als manager bent, hoe hoger je op de ladder komt. Da's hun cultuur, ik doe daar niet aan mee, en boycot hun dus. Gelukkig met mij velen als ik hun marktaandeel zo zie. Hopelijk snel nog minder klandizie....


Nel Bruijn 30 jan, 10:40

Het tempo bij de kassa wordt enorm opgevoerd, ik attendeer de caissière regelmatig erop, dat zij alleen maar nog harder en sneller moeten werken. Als blijkt dat je caissière en een manager ook nog ruimte over blijken te hebben. Kan de manager schijnbaar in haar eentje de zaak bestieren.


Jean-Paul de Rijcke 30 jan, 12:07

Ik heb daar 9 maanden geweest! Altijd negatief commentaar van de filiaalleider, Districtmanager etc. Hoe hard je ook werkt, is nooit goed! Ze laten het personeel zo hard werken dat ze als leiding zelf minder hoeven doen. 0,0% geven ze om de mensen, je word steeds verplaatst naar ander filiaal zodat niemand met elkaar overweg kan. Geen dag spijt dat ik daar weg ben, terwijl ik graag in een winkel met klanten werkte!


Nino Ghl 30 jan, 13:49

Ook andere bedrijven maken zich hieraan schuldig. Werk 37 jaar bij hoogovens/corus/Tata.
Als het aan hun ligt wordt ik er zo uitgeknikkerd.


mevr b naumann 30 jan, 14:47

Wat een afknapper krijg ik van Aldi nu ik dit heb gelezen
Hoop dat er alsnog iets mee word gedaan omtrent de hoge heren
Zo niet dan mag Aldi zich diep schamen om zo met je medemens /personeel om te gaan bah bah


Narjam Arends 30 jan, 19:38

Ik ken ook personeel bij Ali die ,echt niet aardig zijn tegen de klanten! Snauwen als je wat vraagt, geen gedag zeggen en onaardig zijn.
Komt dat dan hierdoor?????


Jolanda Annink 30 jan, 20:14

Waar ik altijd kom bij de Aldi
Die zijn super aardig en erg behulpzaam..als.je iets niet kunt vinden staan ze voor je klaar en lopen altijd mee


Nico Hooidonk 31 jan, 00:16

Troost je het gebeurt in iedere detailhandel, Gamma, Praxis, Dirk, Albert Heijn V&D (V&D bestaat dan wel niet meer maar ben er niet spijtig om dit was de zaak waar ik veel mensen heb zien vertrekken, diefstal oplichting maar ook door getreiter en gepest)etc. etc.


willem Jaja 31 jan, 23:08

Ik denk dat pesten in elke bedrijfstak voorkomt en ook op elk niveau.


Mike Van Hemert 31 jan, 23:12

Jammer dat het hele verhaal niet word verteld,ze heeft zelf ook div personen op een niet nette manier eruit gewerkt...Jammer dat ze zoveel geld krijgt....


anoniem annoniempje 1 feb, 22:17

ik zit in een gelijke situatie ook ziek door leidinggevende diverse arbo rapportages dat de werkgever nalatig is geweest en er een puinhoop van heeft gemaakt, ook coach spoor twee heeft zoiets nog niet eerder meegemaakt was tussen wal en schip gevallen ivm overnames UWV heeft een loonsanctie opgelegd, dus werkgever moet mijn salaris een jaar langer doorbetalen, maar nu geen leven meer want blijf vastzitten aan een werkgever waar terugkeer niet meer mogelijk is en mijn advocaat rechtsbijstand doet weinig, komt steeds van ja bewijzen kun je het niet.

nu diverse rapportages tegen werkgever en nog kan ik niets doen
gaat nu zo ver dat ik boetes krijg van werkgever van 25000 omdat ik in een buurtcomité want zijn neven activiteiten
het geheel is te gek voor woorden en loop nu ook met de gedachte eruit te stappen want niemand helpt je
alles staat aan mijn kant maar kunnen denk ik niet meer dan rapporten schrijven

ook een arbeidsverleden van 30 jaar, komen met een transitie vergoeding van 2 jaar
ze gaan nu bekijken of dit aangepast kan worden, maar ze zetten je totaal onder druk
nu meewerken aan een vso terwijl ik nog ziek ben, maar anders geen leven en hebben dure advocaten dus beter maar meewerken

wil wel die advocaat die de werknemer heeft geholpen


Test Test 10 feb, 16:15

[Deze reactie is door de gebruiker verwijderd]

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!