Aldi moet een gepeste medewerkster 200 duizend euro betalen. Volgens het gerechtshof in Den Bosch heeft de supermarktketen ernstig verwijtbaar gehandeld.

De vrouw werd in 2019 na ruim 26 jaar ontslagen wegens langdurige arbeidsongeschiktheid. Ze was in februari 1992 als caissière begonnen en opgeklommen tot expeditiemanager. In 2014 solliciteerde ze naar de functie van distributiemanager. Haar leidinggevende had op dat moment verlof en was vooraf niet van de sollicitatie op de hoogte gesteld. Hij nam haar dat kwalijk. De vrouw kreeg de functie niet, wel werd een coachingstraject gestart.

Vanaf dat moment begon de leidinggevende de vrouw ernstig te pesten. Ze kreeg slechte beoordelingen, die niet werden onderbouwd. Ook werd ze geregeld gekleineerd. Ze trok erover aan de bel, maar de situatie op de werkvloer verbeterde niet. Tot twee keer toe deed ze een zelfmoordpoging. Na de laatste poging viel ze voor langere tijd uit, waarna Aldi uiteindelijk haar arbeidscontract opzegde.

De vrouw kreeg van Aldi een transitievergoeding van bijna 75 duizend euro, maar ze eiste een extra vergoeding. Volgens haar heeft de supermarktketen ernstig verwijtbaar gehandeld. Anders dan de kantonrechter is het hof het daarmee eens. Dat oordeelt dat Aldi 'haar re-integratieverplichtingen grovelijk heeft veronachtzaamd'. Behalve een billijke vergoeding van 200 duizend euro moet Aldi ook de proceskosten van ruim 12 duizend euro betalen.