Overleg over supermarkt-cao weer mislukt

Ook vrijdag heeft een gesprek over een nieuwe supermarkt-cao niets opgeleverd. De werkgevers roepen FNV en CNV op om snel weer aan tafel te komen voor een nieuw overleg.

De werkgevers herhaalden hun loonbod van vijf procent voor een periode van twee jaar. De bonden willen vijf procent per jaar. Daarnaast vinden de werkgevers dat de toeslag voor werken op zondag moet worden verlaagd van honderd naar vijftig procent. Winkelen op zondag wordt steeds gewoner, zeggen de werkgevers. Daarnaast wordt er steeds vaker online besteld. Om concurrerend te blijven, moet er volgens de werkgevers daarom iets aan de toeslag worden gedaan.

Vakbond FNV laat via Twitter weten dat de 'supermarktbazen met helemaal niks' kwamen. Er wordt gedreigd met acties.

 

Reacties 2


Wil Waardering 30 jan, 16:53

Winkel medewerker zij is slaaf anno 2021. Ik neem aan dat er bovenop de loonsverhoging ook nog een inflatie correctie komt met terugwerkende kracht over de afgelopen 5 jaar, een verplichte winstuitkering. Ook een opleidingsbudget van €5000,- per fultime mw per jaar welke naar eigen keuze in te zetten is zou verplicht moeten worden. Ook verlof gelijk trekken aan het onderwijs 12 weken ipv de uitgemolken 5 weken. Trots vertellen dat je beste supermarkt bent is ook trots zijn dat je een vooruitstrevende werkgever bent.


James Cooper 1 feb, 11:26

De supermarkten beleven gouden tijden tijdens Corona maar de winsten verdwijnen in de zakken van de directie en de aandeelhouders. Terwijl het winkelpersoneel al maanden met gevaar voor besmetting in de winkel staat. Een paar dagen de boel op slot gooien vakbond! En eens kijken hoe snel de directies over de brug komen. Maak gebruik van je recht!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!