Supermarkten vragen niet om vaccinatiebewijs, 'tenzij overheid het verplicht'

Supermarkten zullen klanten alleen om een vaccinatiebewijs vragen als de overheid dat verplicht stelt. Dat laat brancheorganisatie CBL weten aan NU.nl.

Bedrijven en instellingen kunnen straks wettelijk gezien vragen om een vaccinatiebewijs voordat ze klanten toegang geven tot hun diensten of voorzieningen, mits ze kunnen aantonen dat dit ‘een rechtvaardig doel dient’. Dat maakte de Gezondheidsraad eerder vandaag bekend in een brief aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

"Wel geldt hier ook dat het om een bijzonder persoonskenmerk gaat", zegt een CBL-woordvoerder over het vaccinatiebewijs tegen de nieuwssite. "Supermarktmedewerkers mogen daar vanuit het oogpunt van de privacy niet naar vragen." Daarom houden supermarkten vooralsnog dezelfde lijn aan als eerder bij de mondkapjesplicht. Alleen als de overheid controle van een vaccinatiebewijs verplicht stelt, zullen ze erom vragen. 
 

Reacties 1


c.t. de koning 5 feb, 13:20

Ik heb nog niemand gehoord over voorrang met de vaccinatie voor supermarkt , drogisterij en andere essentiele detailhandels medewerkers.zorgen zij niet dat alle nederlanders aan hun eten kunnen komen.Hun werk is al vaak ondergewaardeerd, maar ik vind nu ook hun mens zijn.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!