Yves Rocher sluit al zijn Nederlandse winkels

Yves Rocher sluit al zijn zeven Nederlandse winkels en schoonheidssalons. Dat bevestigt de cosmeticaketen tegenover RTL Z

Alle filialen moeten aan het einde van dit jaar gesloten zijn, vertelt directeur Julie Rosenkrantz van Yves Rocher Benelux. "De huurcontracten van onze zeven vestigingen in Nederland verlopen dit jaar, en we zullen ze inderdaad niet verlengen."

Het filiaal in Den Haag sluit komende maand als eerste. Halverwege het jaar volgen Zwolle, Rotterdam en Amsterdam en aan het einde van 2021 worden de winkels in Utrecht, Groningen en Almere gesloten. Hoeveel banen er op de tocht komen te staan, wordt niet bekendgemaakt. "Voor de werknemers kijken we naar de mogelijkheden om ze elders aan het werk te helpen."

In Nederland zouden de fysieke winkels goed zijn voor slechts veertien procent van de totale omzet en de winkelomzet zou al tien jaar niet meer gegroeid zijn. "Ook bleek het lastig onze eigen winkels om te vormen tot franchisevestigingen." De pandemie wordt niet genoemd als reden van de sluitingen. 

Yves Rocher, in 1959 opgericht in Frankrijk, blijft wel actief in Nederland via het postorderbedrijf en de webshop. Op het hoogtepunt telde het merk veertig Nederlandse winkels en was het naar eigen zeggen marktleider op het gebied van cosmetica in ons land. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!