Medewerkers Miss Etam vragen faillissement aan

UPDATE: Miss Etam en Steps vragen uitstel van betaling aan

Medewerkers vragen deze maandag het faillissement van Miss Etam aan. Ze wachten nog steeds op het salaris over januari. "Veel werknemers zijn er klaar mee", zegt vakbond AVV.

In oktober kondigden medewerkers en de vakbond om dezelfde reden ook al een failissementsaanvraag aan. Ze zagen daar toen vanaf, nadat eigenaar Martijn Rozenboom (NXT Fashion) alsnog het salaris had overgemaakt.

Door de lockdown zijn de winkels sinds half december dicht en komt er geen cent meer binnen. Rozenboom meldde ruim een week geleden dat hij voor de betaling van de lonen afhankelijk is van het UWV. Dat ging tot nog toe niet akkoord met de NOW-aanvraag. Volgens Rozenboom ziet het UWV de modeketen na de doorstart als een nieuwe onderneming die geen recht heeft op steun. Rozenboom nam Miss Etam en het veel kleinere Steps in september over na het faillissement van modegroep FNG. Via een woordvoerder liet hij vrijdag aan RetailNews weten dat de gesprekken met het UWV nog steeds lopen.

Het UWV wil inhoudelijk niet reageren. "Wij kunnen helaas niet ingaan op individuele NOW-aanvragen."

Faillissement twee onderdelen
Eind vorig jaar werden het distributiecentrum en het hoofdkantoor van NXT Fashion failliet verklaard. Er werkten 116 mensen. Het faillissement was aangevraagd door het bedrijf zelf. Rozenboom wees erop dat door de huidige lockdown de omzet in één keer was weggevallen. Daardoor konden de twee bedrijfsonderdelen niet langer aan hun betalingsverplichtingen voldoen. De winkels vielen buiten het faillissement.

Een echte doorstart voor de twee bedrijfsonderdelen zat er niet in, zegt curator Nils Reerink tegen RetailNews. Slechts twee medewerkers van de afdelingen financiën en HR konden mee naar het moederbedrijf.

Reacties 11


Bezorgde Burger 8 feb, 09:48

Lekker, alle omzet valt op zijn rekening en nu geen salaris betalen. Vanaf het begin al duidelijk, zakken vullen en uwv voor de kosten op laten draaien. Bijzonder triest


Reinder Koornstra 8 feb, 10:48

Weer een bedenkelijk ‘wapenfeit’ van de heer Roozenboom.
Je moet toch als curator ten einde raad zijn om nog met die man in zee te gaan? Natuurlijk belooft hij meer dan anderen, hij is immers helemaal niet van plan zich aan die belofte te houden?


Koen Melis 8 feb, 11:11

Werkelijk schandalig hoe dit soort mensen met hun werknemers om gaan. Het is niet het eerste "foutje" wat hij maakt.


Rogier Banning 8 feb, 11:27

We kunnen hier allemaal heel boos over zijn maar de heer Rozenboom heeft bij de curator het meeste geld neergelegd voor deze failliete boedel. De curator interesseert het in de praktijk weinig wat er daarna gebeurd. Hij wil zo veel mogelijk geld vangen en daarmee is de kous vaak af. Soms worden nog afspraken gemaakt over werkgelegenheid maar dat is veelal bijzaak. Kortom., de curator treft hier,, ondanks de bedenkelijke reputatie van de heer Rozenboom, geen blaam. Ik vermoed dat de heer Rozenboom de zaakjes zo geregeld heeft dat hij nu meerdere BV's heeft opgetuigd zodat hij er opnieuw een paar failliet kan laten gaan zonder veel persoonlijke schade. De merkrechten etc zullen wel in een andere BV hangen. Het is dan aan de volgende curator om hierover met hem in gesprek te gaan. Allemaal legaal maar hoop dat de heer Rozenboom jonge kinderen heeft aan wie hij moet uitleggen wat zijn werk precies is.....


Sjoerd Anema 8 feb, 13:31

Dit is een gladde ondernemer die profiteert van het leed van zijn werknemers. Het is echt vreselijk. Maar aan de andere kant hoelang kan men nog doorgaan met deze failliete businessmodellen in de winkelstraat? We kunnen beter nu de pijn pakken en na de crisis verder gaan met ketens die iets toevoegen ipv al die vreselijke middelmaat. De consument wil dat nu eenmaal niet.


Bezorgde Burger 8 feb, 15:58

Miss Etam stond goed bekend!! Klanten waar er blij mee !! De heer rozenboom heeft/had een voor opgezet plan, hij had al voorkennis over de voorraden en kocht deze voor een euro per stuk. Als dan het meeste verkocht is ploft de boel en kan de rest zijn wonden likken. Ik hoop dat hij met een hoop voorraad nu blijft zitten en dat ze hem kunnen aanspreken op een wanbeleid te hebben gevoerd!!! Geen medelijden


Oud Werknemer 8 feb, 16:45

Even een reactie op deze laatste reactie ...wat U een vreselijke middelmaat noemt zijn 2 merken die onder FNG vielen en beiden BESTAANSRECHT hebben....Miss Etam 100 jaar en Steps zeker 45 jaar.....we praten hier over veel passie van medewerkers, loyale klanten en een groot klantenbestand door de jaren heen opgebouwd. Als daar EN door mismanagement (wat geresulteerd heeft in het 1ste faillissement) EN door een "overname" onder de hoede van een werkgever (die zijn slechte reputatie wederom waarmaakt) een einde aan komt dan is dat in en in triest. Tot op de laatste toilet rol die verkocht kan worden is enkel de eigenaars zak gespekt, daar waar het hardwerkende personeel met lege handen staat. Deze merken bereiken hun doelgroep al een hele tijd niet meer, en het zou meer dan mooi zijn als ergens iemand zou opstaan om de draad weer op te pikken en deze merken weer positief in de markt te zetten. Dit om o.a de ontstane merkschade te repareren en te herbouwen en zo nodig met alle aanpassingen van dien te werken aan 2 toekomst bestendige merken.


Hugo de Boer 8 feb, 19:16

De Oud Werknemer vergeet voor het gemak even een faillissement.

- In april 2015 is de Etam Retail Groep failliet gegaan.
- Medio 2020 zijn FNG en ca 22 BV's waaronder uiteindelijk ook de holding en FNG NL (de moeder van de Nederlandse BV's) failliet gegaan.
- In februari 2020 is door het personeel van Etam het faillissement aangevraagd


Bezorgde Burger 8 feb, 22:04

Beste Hugo, meneer van de Ende ( die ook v&d om zeep hielp) heeft het eerste faillissement veroorzaakt!!!! Zorgen dat de ziel ( vechtlust ) uit het bedrijf ging. Er zijn gerust fouten gemaakt, te laat online gegaan maar dat ging nu juist goed. Fng daar zijn ook spelletjes gespeeld. En dan een man ( die door voor kennis over de voorraad) het meeste biedt en vervolgens personeel een bericht stuurt er vol voor te gaan GROERE LEUGEN BESTAAT ER NIET !!!!was voor opgezet plan


Oud Werknemer 9 feb, 07:51

Hugo....het faillissement waar ik op doelde als eerste was dat van 21 september 2020, waarbij alles onderuit ging ...wat ik enkel gezegd wilde hebben is dat ik hoop dat iemand in Nederland deze merken weer in de markt gaat zetten, in tegenstelling tot de visie die ik hier lees dat de consument het niet meer zou willen....


P W 9 feb, 09:14

Misschien iets voor mijnheer Boekhorn om deze merken weer in de markt te zetten?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!