Miss Etam en Steps vragen uitstel van betaling aan

Miss Etam en Steps vragen uitstel van betaling aan

NXT Fashion, de eigenaar van de kledingketens Miss Etam en Steps, vraagt uitstel van betaling aan. Volgens directeur Martijn Rozenboom is de door de overheid ingestelde lockdown de directe aanleiding. Daardoor moesten de 39 winkels van Miss Etam en de vijf vestigingen van Steps half december dicht en kwam er geen geld meer binnen. Bij de twee ketens werken zo'n 340 mensen.

Bovendien heeft het UWV de aanvraag voor de NOW-regeling afgewezen. Hierdoor kon NXT Fashion naar eigen zeggen de salarissen over januari niet meer betalen. Rozenboom nam begin september Miss Etam en het veel kleinere Steps over na het faillissement van FNG. Volgens NXT Fashion ziet het UWV het als een nieuwe onderneming en komt die daarom niet in aanmerking voor steun.

Rozenboom: triest en onnodig
"Ontzettend triest voor de werknemers", zegt Rozenboom. "Dit was echt niet nodig. Maar het aanvragen van surseance is nu echt onvermijdelijk." Volgens Rozenboom kocht hij de merken, omdat hij een goede toekomst voor ze zag. "Door de lockdown moesten plotseling alle winkels dicht. Voor een bedrijf dat uit het dal omhoog krabbelt, komt die klap extra hard aan."

Eerder op de dag vroegen werknemers en vakbond AVV al het faillissement van NXT Fashion aan. Ze zeiden er geen vertrouwen meer in te hebben dat het bedrijf bij Rozenboom in goede handen is.

Twee onderdelen waren al failliet
Vlak voor kerst vroeg Rozenboom het faillissement voor het distributiecentrum en het hoofdkantoor aan. Daar werkten 116 mensen. Door de weggevallen omzet konden volgens hem de twee bedrijfsonderdelen niet langer aan hun betalingsverplichtingen voldoen. De winkels vielen buiten het faillissement.

Rozenboom nam behalve Miss Etam en Steps ook Expresso, Claudia Sträter en Promiss van FNG over. Hij telde er in totaal 7,8 miljoen euro voor neer. Rozenboom verkocht Expresso en Claudia Sträter al snel door aan de Van Uffelen Groep. Promiss is in november overgenomen door het Belgische Paprika.

Reacties 7


A Bolhuis 9 feb, 20:29

@saskia - deze curator heeft eerder Gaastra/McGregor aan deze wolf gevoerd. Hij ging er dus met open ogen in!


Seb Seb 9 feb, 17:53

Met alle respect, maar niemand kan van Miss Etam een succesvolle keten maken... Een modeketen die nu al zo vaak omgevallen is, daar kun je maar 1 ding uit concluderen: Er zit niemand meer op te wachten.

De medewerkers moeten het juist positief bekijken, het is een wonder dat ze nog zo lang een baan hebben gehad. Miss Etam was al jarenlang verliesgevend en geen enkele eigenaar heeft het daar in de afgelopen 10 jaar voor elkaar gekregen.

Het voegde niks toe in de winkelstraat, het waren ouderwetse formules en ze waren allebei volledig de klant uit het oog verloren.


Saskia van der Wilt 9 feb, 13:42

Ja, meneer Rozenboom vult zijn zakken en kan weer terug naar Zwitserland. De man heeft nooit de intentie gehad dit serieus aan te pakken en van Miss Etam weer een succesvolle keten te maken. Het ging hier alleen om het uitverkopen van voorraden en dan de boel laten ploffen. De merkrechten zitten waarschijnlijk in een andere BV en daar gaat hij ook geld voor vragen aan mensen die er toch nog brood in zien. Het is te gek voor woorden dat dit legaal is.

De curator treft weinig blaam. Die heeft de boel voor de hoogste prijs verkocht en klaar is Kees. Kon hem blijkbaar niet schelen met wie hij in zee ging. Hoop dat de nieuwe bewindvoerder/curator meneer Rozenboom nu wel durft aan te pakken. Daar liggen zeker kansen.

In vaktermen heet deze constructie nu al: "een Rozenboompje planten"


A Bolhuis 9 feb, 00:11

Met dank aan Kees van de Meent van Floret curatoren; wat een echec en een schande voor de beroepsgroep van curatoren!!


Henk Tevreden 8 feb, 19:24

Werkelijk vreselijk. Effe snel centen beuren over de rug van de werknemers. Niet dat dit model toekomst heeft maar het voelt extra zuur. Er gaan er nog velen volgen van de nietszeggende concepten waar de klant 0 binding mee heeft. En dat is een triest verhaal.


Joost Kriek 8 feb, 18:31

Het is bijna niet meer op een hand te tellen hoe vaak Miss Etam al op de rand van de afgrond heeft gestaan. Het is al jaren een dood paard maar iedere keer vinden ze een nieuw slachtoffer.


R de Vries 8 feb, 17:38

Onbegrijpelijk dat "de bedrijvendokter" dhr. M.Rozenboom keer op keer door kan gaan met het vullen van zijn zakken en honderden gezinnen in de kou laat staan en met een financiele strop achterlaat.
Die man zou op een zwarte lijst moeten komen en nooit meer een bedrijf mogen beginnen. Dit ter bescheming van de maatschapij en als besparing voor de staat die nu voor de werknemers alles kan gaan betalen. SCHANDE!!!!!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!