Supermarktmedewerkers leggen woensdag op meerdere plekken in het land het werk neer, omdat er nog steeds geen akkoord is bereikt over de nieuwe cao. Volgens vakbond FNV hebben de werkgevers ‘eenzijdig en zonder akkoord met de bonden een mini-loonsverhoging afgekondigd’. 

Het zou gaan om een eenmalige loonsverhoging van 2 tot 2,5 procent, terwijl de vakbonden nog altijd vasthouden aan de eis van vijf procent verhoging en behoud van de zondagstoeslagen. “Maar we willen ook dat het pensioenakkoord wordt uitgevoerd en dat mensen eerder kunnen stoppen met werken”, aldus sectorhoofd Mari Martens. 

De komende dagen wordt daarom elke dag een regionale ‘staakstraat’ geopend. Martens: “Die zijn dan tegelijk door medewerkers vanuit elke supermarkt of supermarktdistributiecentrum te bereiken.” FNV heeft naar eigen zeggen uit het hele land reacties gekregen van medewerkers die ‘iets willen doen’. “De supermarkten en distributiecentra liggen verspreid over het land en door de regionale inzet van staakstraten polsen we landelijk meteen de actiebereidheid.”