Supermarktpersoneel legt werk neer na aangekondigde 'mini-loonsverhoging'

Supermarktmedewerkers leggen woensdag op meerdere plekken in het land het werk neer, omdat er nog steeds geen akkoord is bereikt over de nieuwe cao. Volgens vakbond FNV hebben de werkgevers ‘eenzijdig en zonder akkoord met de bonden een mini-loonsverhoging afgekondigd’. 

Het zou gaan om een eenmalige loonsverhoging van 2 tot 2,5 procent, terwijl de vakbonden nog altijd vasthouden aan de eis van vijf procent verhoging en behoud van de zondagstoeslagen. “Maar we willen ook dat het pensioenakkoord wordt uitgevoerd en dat mensen eerder kunnen stoppen met werken”, aldus sectorhoofd Mari Martens. 

De komende dagen wordt daarom elke dag een regionale ‘staakstraat’ geopend. Martens: “Die zijn dan tegelijk door medewerkers vanuit elke supermarkt of supermarktdistributiecentrum te bereiken.” FNV heeft naar eigen zeggen uit het hele land reacties gekregen van medewerkers die ‘iets willen doen’. “De supermarkten en distributiecentra liggen verspreid over het land en door de regionale inzet van staakstraten polsen we landelijk meteen de actiebereidheid.”
 

Reacties 5


Rauwe Witlof 10 feb, 12:12

Over saamhorigheid gesproken....de supermarkten beleven gouden tijden, laat op zijn minst het personeel de waardering krijgen die zij verdienen. Kom nu niet aan dat er geen ruimte voor is omdat “ de kosten gestegen zijn”. Jammer dat er stakingen voor nodig zijn maar ik begrijp het wel.


Mark De Jong 10 feb, 14:12

Supermarkten beleven nu gouden tijden. Lekker je personeelskosten omhoog gooien en na corona terugvallen qua omzet. Levert het personeel dan weer wat procenten in @rauwe witlof?

Een eenmalige bonus is beter.


Debbie Delonghi 10 feb, 17:45

2 tot 2,5 procent is een keurige loonsverhoging die bijna niemand krijgt in deze tijd. Supermarktpersoneel verdient daarnaast al meer dan personeel in bijv. kleding of schoenenwinkels. En de FNV? Die laat met zijn eis van 10% (over 2 jaar) weer eens zien elk realiteitsbesef te zijn verloren.


De Sigaar 19 feb, 17:27

Jij snapt er werkelijk helemaal niets van Debbie! Wat een onzin kraam je uit. Verdiep je eens in de cijfers en feiten en je zult tot een andere conclusie komen. Jammer dat types zoals jij zorgen voor een verkeerde beeldvorming en deze mensen wederom niet hun waardering krijgen die ze verdienen.


De Sigaar 19 feb, 17:30

Overigens geldt dit ook voor jou Mark. Doe je huiswerk en kom dan met je (bijgestelde) mening.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!