'Consument mist Action het meest'

'Consument mist Action het meest'

Van alle winkels die op dit moment gesloten zijn door de lockdown missen consumenten de Action het meest. Dat blijkt uit onderzoek van Q&A onder ruim 4500 Nederlanders. 

Van de deelnemers zegt 14,9 procent Action het meest te missen. Andere winkels die door veel consumenten worden gemist zijn HEMA (5,1 procent) en IKEA (1,6 procent). Toch zegt bijna veertig procent op dit moment geen enkele retailer te missen.

Q&A vroeg de respondenten ook naar hun plannen met Valentijnsdag, dat aankomend weekend plaatsvindt. Daaruit blijkt onder meer dat lokale ondernemers dit jaar minder populair zijn als het gaat om valentijnscadeaus, ook al is sinds deze week click & collect weer toegestaan. Vorig jaar gaf 74 procent aan hun geschenk lokaal te hebben gekocht, dit jaar ligt dat percentage op 62 procent. 
 

Reacties 23


John W 11 feb, 17:34

Teken aan de wand dat Action bovenaan dit lijstje staat. Het middensegment heeft geen bestaansrecht meer..


Alfons van Klink 11 feb, 20:01

Nou, dat zegt wat dat Action het meest gemist wordt..... 🤔


Maria Stefanic 11 feb, 21:28

Ja het is de goedkoop en een brede assortiment


gina Meerman 11 feb, 23:37

open gooien de action 🤣


Mike Gaat je niks aan 12 feb, 00:37

Action niet open. Was voor jij altijd een goed alternatief voor een betere prijs. Online is het meeste dat daar verkocht word duurder. Ik heb een uitkering en kan op veel dingen de besparing(en) wel gebruiken... Voor mij erg vervelend. Net als de sportscholen die dicht zijn..


Cleopatra Amor 12 feb, 01:35

Aha, action. Leuke en betaalbare spullen die ook nog deugen. De action verkoopt ook A merken Ik mis de action vreselijk. Je kunt er terecht voor katten/honden spullen en voer.. huishoudelijke dingen.. Te veel om op te noemen... Gewoon opengooien. We houden wel anderhalve meter afstand. Oneerlijk want de supermarkten zijn gewoon open en die verkopen ook van alles...


Lotte Van der Molen 12 feb, 08:19

Action was mijn top 1 winkel , met klein kindje en dieren het was groot winkelen elke week, schoonmaak spullen, baterijnen, knutsel dingen . Hellas met click & collect assortiment beschikbaar ben ik niet meeeens. de helft van de schoonmaakproducten zijn producten die ze moeilijk kunnen verkopen (bijvoorbeeld dweil van een duurder merk en niet-merk dat erg slecht is en er niet mee kan schoonmaken). Ik kan niet kopen knutselen spullen voor kind en ik snap het niet essenciale is maar alles voor hakken is wel beschikbar.


Vera Selles 12 feb, 08:52

Ik ben al blij dat ik kan afhalen bij action heerlijk weer lijm en verf kunnen we ons thuis weer heerlijk vermaken.


Moon Star 12 feb, 09:07

Ik heb als alleenstaande moeder niet veel te besteden.1 voorbeeld een een lampje Halen is 3keer zo duur .ik betaal bij de action nog geen €3 voor 2 lampjes.Bij AH betaal ik €7 voor datzelfde lampje.Dat is met alles zo. Ik k hou minder over dan normaal in de maand


Truus Meulendijks 12 feb, 09:15

Bij de action zijn batterijen voor mn hoortoestel €1,65
Bij de hoorwinkel drie keer zo duur
En zo nog 1000 artikelen meer zoals mondkapjes b.v.
Tel uit je winst/verlies


Hallo Janssen 12 feb, 11:20

Ik vindt het jammer dat de action online reserveren click en collect een minimum van 15 euro hanteerd. Mensen in bewind zijn dus verplicht om 15 euro uit te geven. Ik heb eens in de zoveel tijd 2takt olie nodig maar die kan ik niet reserveren want die staat niet bij click en collect.wel de olie 5w30 1 liter en weer niet de gangbare 5 liter 15w40. En de kinder hempjes met de maat wat ik nodig heb staan dr ook niet bij.onderbroekjes mis ik op de site voor de kids. Best jammer.


Danny R 12 feb, 11:27

Best leuke winkel, maar missen nee. Koop er best wel regelmatig wat. Snap mezelf alleen niet waarom. Kwaliteit is vaak bagger slecht.


Rienk Andriessen 12 feb, 11:48

Action het meest gemist. Dit land is verloren.🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣


P Hofstra 12 feb, 13:53

De Action betekend voor mij als alleenstaande met uitkering, dat ik tegen betere prijzen dingen kan kopen die van voldoende kwaliteit zijn om het waard te zijn. Dat veel medelanders de Action dus het meest missen, dat is in mijn ogen niet zo vreemd. Als je ziet wat je aan uitkering ontvangt geen opzichte van de kosten die je steeds moet maken.... Het is toch vreemd dat een sociaal minimum dat berekend wordt voor wat er echt nodig is voor iemand om van te leven, na vaststelling toch jaren niet voldoende mee stijgt om alle verhoogde prijzen en inflatie te dekken. Hoe kun je een minimum vaststellen als wettelijke noodzaak en het dan bij stijgingen niet voldoende mee te laten stijgen.


Leonard Van Liere 12 feb, 13:54

Niks mis met Action. Hun kracht is ook dat ze bepaalde merkartikelen (of vergelijkbare) voor een spotprijs verkopen. Daarnaast is het huisleverancier voor rommelmarkten en braderiën.


P 1976 12 feb, 14:41

@Hallo Janssen; zowel de 2-takt olie als de 5 liter 15w40 staan op de site als Click&Collect items.
Het minimum bestelbedrag van 15 euro vind ik ook raar. Het is niet zo dat het opgestuurd moet worden en daarnaast betaal je sowieso de 1 euro servicekosten. Minimum bestelbedrag zou echt losgelaten moeten en kunnen worden.


Anja Bakker 12 feb, 14:45

Als er nu iets is wat ik absoluut niet mis .... Action. Kwam er al niet en ga er ook nooit komen. Grotendeels overbodige troep waar niemand op zou moeten te zitten wachten. Vervuilend in alle opzichten.


Kees Ham 12 feb, 14:46

Action is de beste winkel van nederland


Manon Zandbergen 12 feb, 16:17

@p 1976. Het wordt keurig in tassen afgeleverd. Service kosten zijn bij de supermarkten duurder.
Ja jammer van die 15€. Maar misschien zijn er meer mensen in je omgeving die iets nodig hebben. Dan kun je de kosten delen.


John W 12 feb, 18:07

Laat het ook een les zijn voor al die retail experts die altijd roepen om beleving. Er is in de praktijk maar een beleving belangrijk en dat is prijsbeleving.


P 1976 12 feb, 19:08

@Manon Zandbergen voor mijzelf is die 1 euro servicekosten geen probleem en zoals je zegt krijg je er ook een shopper voor terug. Zelf ook al twee tassen vol opgehaald dus die 15 euro was ook geen drempel... maar kan me voorstellen dat voor mensen met een kleine portemonnee het net iets te hoge drempels zijn.
@Anja Bakker wat klink je ontzettend zuur en wat is je reactie ver bezijden de waarheid... Action doet juist heel veel om het milieu te ontlasten en de producten die geleverd worden zijn grotendeels juist van goede kwaliteit. Ze verkopen zeer veel A merken alleen wel voor een lagere prijs (en nee dat zijn geen B partijen of afgekeurde partijen).


Gerard van Gummigalgen 12 feb, 19:32

Action is de importeur van Chinese troep tegen dumpprijzen.
Hoeveel luchtvervuiling wordt er veroorzaakt voordat deze rotzooi in de winkels ligt?


Wim te Paske 15 feb, 20:06

Gewoon goede winkel met zeer goedkope prijzen en zeer goede producten, ga dan maar ergens anders halen als je geld te veel hebt.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!