De rechtbank heeft uitstel van betaling verleend aan Miss Etam en Steps. Dat bevestigt een woordvoerder van NXT Fashion, het moederbedrijf van de twee kledingketens.

NXT Fashion vroeg maandag surseance aan voor Miss Etam (39 winkels) en Steps (vijf winkels). Volgens eigenaar Martijn Rozenboom was de door de overheid ingestelde lockdown de directe aanleiding. Bovendien wees het UWV de aanvraag voor de NOW-regeling voor substantiële omzetdalingen af, omdat de ketens na een doorstart als nieuwe ondernemingen worden gezien. Door de afwijzing kon NXT Fashion naar eigen zeggen de salarissen van de 340 medewerkers over januari niet meer betalen.

Vakbond AVV beschuldigt Rozenboom ervan dat hij het bedrijf in allerlei kleine bv's opknipt. Zo zou hij de ondernemingen waar het personeel is ondergebracht failliet kunnen laten gaan en de bv's met de merkrechten en de winkelvoorraad in stand houden. Rozenboom vroeg eind vorig jaar al het faillissement aan voor het hoofdkantoor en het distributiecentrum. Er werkten 116 mensen.

Zie ook: Zes vragen aan Martijn Rozenboom (Miss Etam)