Sommige winkeliers zien na een week al af van click & collect

Sommige winkeliers zien na een week al af van click & collect

Sommige winkeliers zien na één week alweer af van click & collect. De afhaaldienst levert de retailers te weinig klanten op.

“Ook het barre weer van de afgelopen dagen is niet echt uitnodigend geweest”, zegt een woordvoerder van INretail tegen de Volkskrant. De brancheorganisatie ontvangt naar eigen zeggen signalen over afhakers, maar kan nog niet stellen dat er sprake is van een bredere trend. 

De verwachtingen rondom click & collect waren al niet hooggespannen. 56 procent van de retailers verwachtte dat de afhaalservice hen niet meer dan tien procent extra omzet zou opleveren, bleek eerder uit een peiling van INretail. Een vijfde verwachtte maximaal tien tot twintig procent meer omzet. Meerdere winkelketens lieten bij voorbaat al weten dat ze geen afhaaldienst zouden openen. "Het is een farce, ik laat mijn medewerkers niet in de vrieskou staan voor maximaal twee procent meer omzet", zei Niek Gloudemans, eigenaar van modeketen terStal, eerder tegen Tubantia.

De brancheorganisatie zegt de komende periode rekening te houden met een snelle stijging van het aantal faillissementen en roept de overheid op om de winkels op 3 maart weer te openen. Het protocol ‘veilig winkelen’ dat voor de huidige lockdown van kracht was, heeft volgens INretail bewezen dat klanten veilig kunnen shoppen.

 

Reacties 7


Alfons van Klink 16 feb, 15:21

Er wordt terecht gesproken over het barre winterweer, dus misschien dat dat wel de belangrijkste oorzaak is dat klanten niet komen.... Het zgn. click&collect (wie verzint dit?) loopt bij mij gewoon goed, maar zakte afgelopen zaterdag in vanwege het fenomenale schaatsweer, lijkt me nogal logisch 🤔


Ma Duijvesteijn 16 feb, 19:25

Bij action dingen besteld maar allemaal uitverkocht voor niks naar de deur geweest daar gekomen zeggen pas dat mijn spullen niet in voorraad waren wacht wel tot we weer zelf winkels in mogen en anders bestel ik alleen nog maar bij online winkels zelf in plaatst van click en collect


Frits Mulder 16 feb, 19:43

Click&collect is voor Terstal logisch geen succes.
Geen binding met de consument en geen echte gun factor in middelgrote steden.
Niet actief met de lokale ondernemers mee willen doen en geen binding.
Dus geen vreemde uitspraken doen dat we niet voor 2 procent ons bed niet uit komen, eerder moeten inspelen op de huidige situatie
Lokale kledingwinkels komen aan een betere omzet en klagen wat minder dan Terstal.


Michel Banen 16 feb, 22:33

Alles gaat kapot door de maatregelen. Winkels, horeca, amusementssector en de psychische gesteldheid.


Reijke Dubbel 17 feb, 00:29

Als iedereen eens ophoudt met klagen en complottheorieën bedenken kunnen we vanaf 2 maart weer beperkt open. Horeca, winkels, musea en evenementen. Nog 2 weken te gaan.


Hans Pisano 17 feb, 05:43

Wat is Nederland toch goed in klagen jullie hebben een paar weken een lockdown en krijgen het niet voor elkaar en moet winkels plunderen.
Ik schaam mij voor dat ik Nederlander ben en in het buitenland woon .
Hier hebben we al voor de tweede keer een lockdown en beperkingen en dat duurt nu al van af november. En hier klaagt niemand en een einde is hier nog niet in zicht.


Adri Hekman 17 feb, 08:56

Wat een ongelofelijke opmerking van de topman Terstal!
Hieruit blijkt dat ze geen enkele binding met de consument hebben.
Willen dus ook niet actief met de lokale ondernemers meedoen.
Doet dus helaas vreemde uitspraken, dat ze niet voor 2 procent uit hun bed komen, maar eerder moeten inspelen op de huidige situatie (klagen en subsidies en steun ontvangen?)
Lokale kledingwinkels komen wel aan een betere omzet en houden zo goed contact met hun klanten!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!