Tuinbranche: 'Plantjes kunnen haast nergens heen'

Tuinbranche: 'Plantjes kunnen haast nergens heen'

Door de lockdown kunnen tuinplanten vrijwel nergens heen. Tuinbranche Nederland wil daarom dat de tuincentra, net als andere sectoren, weer open mogen begin maart. Dat vertelt Frank van der Heide, directeur bij de brancheorganisatie, tegen NU.nl.

Planten online verkopen is door de kleine bedragen van de planten en de hoge verzendkosten geen optie. Tuincentra die wel planten inkopen maar deze niet kunnen verkopen, gaan daarnaast 'over datum' en worden weggegooid. Ook worden tuinplanten doorgedraaid op de veiling.

"Tuincentra bestaan voor een groot deel uit buitenruimte en hoge kassen, met goede ventilatie. We zouden één klant per veertig vierkante meter toestaan, wat gezien de grote oppervlakten ook kan. We zijn niet te vergelijken met een gewone winkel", aldus Van der Heide.

Veiling FloraHolland stelt bovendien dat grote schade voor de kwekers voorkomen kan worden, als de centra open gaan. "Het is zeker een punt van zorg dat het tuinseizoen straks voorbij is", zegt een woordvoerder van de veiling. "De tuincentra zijn een heel belangrijk afzetkanaal, dus het is te hopen dat er verlichting komt."

 

Reacties 4


Caroline V H 18 feb, 14:17

Zo toch fijn zijn dat de planten / bomen/ struiken enz een plek ergens in een tuin krijgen IPV weg gooien .hoe zo weggooien. Dat is pas scande.


Fred Heuvel 18 feb, 14:21

Lekker Hollands zo'n foto van een jong hennepplantje 😄


Greetje De Boer 18 feb, 22:40

Superleuk dat ik als particulier rond september veel plantjes heb gekocht, . Veel planten gescheurd opgekweekt, en vooral 6 planten voor 15 euro heb verkocht. Maar de tuincentra mogen van mij wel open


Hennie Van der Veen 19 feb, 16:26

Planten voor buiten kunnen toch buiten verkocht worden, op de afstand die verplicht is.?🌳🌱🍀🌷⚘🌹🌻☘ zeker bij de tuincentra,s.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!