Wundermart investeert in grab & go-technologie

Wundermart gaat zijn mini-supermarkten uitrusten met een grab & go-technologie. Hierdoor hoeven klanten geen losse artikelen meer te scannen en kunnen ze automatisch en contactloos afrekenen.

Het gemaksconcept implementeert de computervision-technologie van AiFi de komende tijd in zijn bestaande winkels, om naar eigen zeggen de winkelervaring te verbeteren. Op dit moment kunnen klanten, nadat ze de gemakswinkels betreden, daar de gewenste items pakken, deze scannen en vervolgens afrekenen bij een self-checkout kiosk. De technologie van AiFi zorgt ervoor dat klanten bij het betreden van de winkel hun app of creditcard kunnen scannen, waarna ze de artikelen kunnen pakken en zonder deze te scannen de winkel kunnen verlaten. Het afrekenen gebeurt automatisch en contactloos.

“De technologie van AiFi helpt ons om een gemakkelijke en veilige shopervaring te creëren”, aldus Wundermart. “Klanten kunnen simpelweg ‘inscannen’, de items pakken en vervolgens de winkel uitlopen.” Wundermart gaat de nieuwe computervisie-technologie ook gebruiken om meer inzicht te krijgen in consumentengedrag, zodat de shopervaring verder verbeterd kan worden. De technologie maakt geen gebruik van gezichtsherkenning en verzamelt geen biometrische data, aldus Wundermart. Het gemaksconcept wil in de ‘nabije toekomst’ ruim duizend locaties voorzien van de nieuwe technologie.

Wundermart heeft tientallen onbemande winkels, met name in hotels. De voormalige RetailRookie levert de technologie en krijgt een deel van de omzet. Vorig jaar haalde Wundermart drie miljoen euro op voor uitbreiding naar kantoren.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!