Ondernemers voeren de druk op: open met die winkels!

Ondernemers voeren de druk op: open met die winkels!

Ondernemers voeren de druk op om de winkels vanaf 3 maart weer te openen. Branchevereniging INretail heeft een brandbrief naar alle politieke partijen gestuurd die is ondertekend door ruim tachtig winkeliersverenigingen en centrummanagers.

Volgens de ondertekenaars dalen de besmettingscijfers de laatste weken. Er kan volgens hen dan ook veilig worden gewinkeld op plekken waar de anderhalve meter afstand kan worden gewaarborgd. "Tijdens de huidige lockdown bewijzen bakkers, slijters, drogisten en dierspeciaalzaken al dat zij veilig open kunnen zijn. Het is nu tijd om de andere ondernemers ook de deuren weer te laten openen. Meer dan zeven op de tien ondernemers van wie de winkel nu gesloten is, geven aan het niet langer te redden."

Ook voor de horeca en de cultuursector moeten versoepelingen komen, vinden de ondertekenaars. "Retail, horeca en cultuur versterken elkaar én de opening van deze sectoren draagt bij aan spreiding van bezoekers in tijd en over de beschikbare ruimte." Burgemeesters wordt gevraagd de actie te ondersteunen.

De huidige lockdown loopt tot en met 2 maart. Het kabinet maakt volgende week dinsdag bekend hoe het daarna verder moet. Minister-president Mark Rutte zei donderdag in een Kamerdebat dat hij weinig ruimte ziet voor versoepelingen. "Ik ben er niet heel vrolijk over."

Reacties 12


André houthuijzen 19 feb, 15:45

gewoon allemaal de winkels open gooien, als dit nu niet gebeurd is er straks geen winkel meer over en dan.......? waarom in België wel en in Nederland niet, doen die Belgen het beter dan de Nederlanders? Winkels niet open per 1 maart betekent dood vonnis voor heel veel winkels.


Joost Kriek 19 feb, 16:20

Je kan wel op eigen houtje de winkel open gooien maar zolang Den Haag aangeeft dat het kan blijft de massa weg.


Luuk de Winter 19 feb, 17:46

1,5 meter kan slecht gewaarborgd worden in de winkels zie ik uit eigen ervaring.
Supermarkten handhaven al niet op 1,5 mtr.
Click en collect is een super alternatief, als er een versoepeling mogelijk is zou ik kijken naar private shopping.


Keees Van der pluym 19 feb, 18:56

De Makro kun je alles kopen alles is daar open ik als winkelier mag niks we moeten gewoon open die rutte bakt er toch niks van


Casper Heeremans 20 feb, 10:12

Click and collect is geen oplossing. Was doekje voor het bloeden. Private shopping op zich redelijk voorstel. Maar waarom niet kijken naar andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld naar winkel oppervlakte. Alles onder de 100m2 open. Dan help je in ieder geval de kleine ondernemers.


Jay Way 20 feb, 10:23

Luuk de Winter. Wat is je eigen ervaring? Sta je nu elke dag bij het Kruidvat of in de supermarkt? Of is Luuk de Winter een pseudoniem voor Mark Rutte of Jaap van Dissel?


André houthuijzen 20 feb, 10:41

de mega concerns profiteren, de kleine ondernemers gaan falliet om dat ze niet open mogen. lekker gelijk verdeeld


hennie jansen 21 feb, 21:55

zolang je die sprong niet waagt...

ik zou zeggen neem die sprong in het diepe, en gooi die winkels weer open. heel Nederland in 1 keer! wat is het ergste wat er kan gebeuren? niet lullig bedoeld, maar het risico lopen dat je een boete krijgt? daar hoeven de winkeliers het niet meer voor te laten, die kan er nog wel bij op de stapel! maar voor het zelfde geldt loopt het heel anders!


en serieus die 1,5 meter toestand... we zitten nu al 2 maanden met verplichte totale lockdown, avondklok... een jaar thuis werken, en we zijn de ellende nog niet uit? come on people.. waar praten we over... hoelang blijft iedereen de shit nog pikken van dhr. rutte en zijn vriendjes grappehause en de Jong!

ik zeg open die handel!!! we laten een spelletje met ons spelen, en zolang WIJ de eerste stappen naar verbetering niet zetten, zullen we er ook nooit komen!


Minke de Jong 22 feb, 02:07

Bij ons in de boekwinkels is de 1.5 m beter te doen dan in de drukke supermarkt . Het is niet eerlijk hoe het nu gaat de winkels die wel open mogen verkopen veel goederen die anders in de gesloten winkels verkocht worden.


Trienie Jansen 22 feb, 11:56

Open die handel.


Elsbeth Van den Berg 23 feb, 00:41

Gewoon max aantal klanten gerelateerd aan winkeloppervlakte hanteren, met vaste looproutes.
Mondkapjes en evt. handschoentjes verplicht voor winkelpersoneel. Risico is nihil, zeker kleiner dan straks stemmen of nu bij AH en Jumbo.


Demir Demir 23 feb, 00:50

Kleine detailhandels 2-3 klant naar binnen per Uur ze sluıten deze winkels Bij Türks
Süpermarketten in Den Haag Rotterdam 100m2 ik zie 25 mensen binmen 30% Zonder montkapjes. Mag open deze is niet normal wat Mark Rutte bezzeg met zij spelletjes

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!