Supermarktpersoneel ontvangt loonsverhoging van 2,5 procent

Medewerkers in de eigen winkels van grote supermarktketens ontvangen een loonsverhoging van 2,5 procent. Werkgevers reageren hiermee op de stukgelopen onderhandelingen over een nieuwe cao voor de sector. Dat meldt Distrifood.

De loonsverhoging is doorgevoerd buiten de vakbonden om, die afgelopen week wel op de hoogte zijn gebracht. Supermarktpersoneel in de filialen ontvangt de verhoging met terugwerkende kracht vanaf 1 februari 2021. Medewerkers van franchisers en kleine zelfstandigen vallen erbuiten.

De salarisverhoging komt vanuit een deel van de werkgevers. "Reden is dat cao-onderhandelingen nog niet tot resultaat hebben geleid en werkgevers hun medewerkers niet langer willen laten wachten op een loonsverhoging", is de toelichting op het besluit. 

"We kunnen het ze niet verbieden, maar ik heb wel aangegeven dat als wij een loonsverhoging van 2,5 procent voldoende zouden vinden we er zelf wel mee akkoord waren gegaan", zegt Jacqueline Twerda, bestuurslid bij vakbond CNV. Twerda meldt ook dat de werkgevers weer om tafel willen zitten met de bonden voor een nieuwe supermarkt-cao.

De onderhandelingen voor een nieuwe cao liepen eerder vast. Struikelblokken waren onder meer de eis van de vakbonden om jaarlijks vijf procent loonsverhoging door te voeren en de toeslagen op zondag in tact houden.

Reacties 6


Jan Visser 22 feb, 11:15

Met terugwerkende kracht? De cao is vorig jaar afgelopen.... De winsten van de supermarktketens zijn torenhoog en wij krijgen een aalmoes.... De zoveelste keer blijft dus echte waardering uit. Erg jammer......


Pascal Anema 22 feb, 12:06

Ik ben benieuwd of Jan Visser ook bereidt is om in te leveren als het slechter gaat? Dan kan er nu wel 5% bij. Als het minder gaat dan wel 5 procent eraf.....

Zekerheid is ook wat waard, vraag de gemiddelde winkelier maar...


Bram Veldhoven 22 feb, 19:17

Beetje jamer de broekzakken van de supermarkt eigenaren klapen van het geld en wints en dan krijg een werk nemer maar een lullige 2.5 procent terwijl alles duurden word boodschappen benzine huur schande 2.5 procent ze moeste de supermarkten ook in een poosje sluiten


Frits Vries 23 feb, 09:22

2.5 procent zonder vakbond.Netjes.
Betere dan n schamele 0.75 zoals normaal in de detailhandel


Wil Driessen 23 feb, 15:32

Door corona is duidelijk geworden dat supermarkt medewerkers essentiële werknemers zijn. Bovendien lopen zij een groter risico om besmet te raken dan de gemiddelde werknemer. Een mooi moment om de lonen van de werknemers in de supermarkten op een fatsoenlijk niveau te brengen. 5% loonsverhoging met terugwerkende kracht is zeker niet te veel en er is al helemaal geen enkele rede om de zondagstoeslag te verlagen.


Mirjam Veenstra 23 feb, 22:48

Wat houdt met terugwerkende kracht in. Dat je het nog allemaal met terugwerkende kracht tegoed hebt?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!